A focipálya adott menedéket

2023.05.22. 07:00

Összefogtak a kaposfőiek, étellel és ruhákkal segítették bajbajutott családot

A focipálya mellett egy üres, ajtó nélküli helyiségben húzta meg magát egy nő a felnőtt fiával Kaposfőn. Korábban a településen éltek, eladták a falubeli házukat és most újra visszatértek. A helyiek étellel és ruhákkal segítik a szerencsétlen sorsú párost, akiket végül rokonaik fogadtak be.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

Hábián János a közösségi oldalon kért segítséget a kaposfőiektől a minap, hogy ételt, ruhát, takarót tudjanak adni a nőnek és fiának. 
– A tó mellett sétáltattam pár hete Bella kutyámat és akkor láttam meg őket. Azóta melegétellel próbáltunk segíteni nekik, csütörtökön cukorborsólevest és krumplis tésztát vittünk – mondta el a helyi férfi. Hozzátette: mióta közzétette segítségkérő posztját, azóta többen jelentkeztek. Kisasszondról ruhát, takarókat ajánlottak fel. A falubeliektől azt is megtudtuk, hogy Ágnes és fia, József egykoron Kaposfőn éltek. Túlságosan olcsón adhatták el a családi házukat, majd újra visszatértek a településre és a focipálya egyik nyitott épületrészében töltötték az éjszakáikat. 

Csütörtök délelőtt Ábel Melinda, Kaposfő polgármestere és munkatársai látogattak el a helyi focipályára. – Értesítést kaptunk, hogy egy nő a fiával itt él az egyik épületben, nekik szeretnénk segíteni – mondta el a polgármester. Ottjártunkkor nem találták meg az egykor Kaposfőn elő családot, csak ruháik és paplanjaik voltak berakva egy ajtó nélküli épületbe, amelynek bejárata elé egy vascsövet tettek ajtó gyanánt. 
– Reggel beszéltünk a kaposvári hajléktalanközponttal, mondták, hogy van helyük, így azért jöttünk, hogy a lehetőséget felajánljuk, falubusszal bevinnénk őket, de nincsenek most itt – emelte ki a polgármester. 

Nagy Bernadett, a kaposvári Nyitott Kapu Gondozási Központ vezetője elmondta: a helyi családsegítővel megbeszélték, hogy kimennek a településre a két személyért, de közben mégsem éltek a lehetőséggel. Úgy tudják, hogy végül szerencsés fordulatot vett a történetük, hiszen egy rokon nyújtott számukra menedéket.

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában