Megújulás

2023.05.26. 10:48

Öt iskola elektromos hálózatát fejlesztik

A Kaposvári Tankerületi Központ öt iskolájában hajtanak végre elektromos hálózat korszerűsítést agusztus végéig, közölte a tankerület szerkesztőségünkkel.

K.R.

A beruházások hazai és európai uniós források segítségével valósulnak meg, amelyek keretében stabil és korszerű elektromos hálózatokat alakítanak ki. A fejlesztésre azért van szükség, mert az iskolák elektromos terhelését lényegsen kisebbre tervezték és jelen állapotukban nem felelnek meg a 21. századi digitális oktatási környezet kihívásainak. 

A projekt a Széchenyi 220 program keretében valósul meg, amelyre 183 millió forint vissza nem térítendő támogatást fordíthat a tankerület. 

 

Az EFOP-4.1.12-22-2023-00038 azonosító számú projekt során az alábbi intézményekben valósulnak meg fejlesztések:
1. Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Berzsenyi Dániel Tagiskola
2. Mezőcsokonyai Általános Iskola Somogysárdi telephelye
3. Nagyatádi Általános Iskola Árpád Fejedelem Tagintézménye
4. Segesdi IV. Béla Király Általános Iskola
5. Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, EGYMI és Kollégium

Több iskolában az erősáramú hálózatának felújítása, szabványosítása történik, emellett a hálózati elosztókat és azok megtáplálását biztosító rendszer korszerűsítését, az érintésvédelmi hiányosságok megszüntetését, a lépcsőházakban, folyosókon a biztonsági világítás kialakítását és az üzembiztonság javítását biztosító áramkörök felújítását is elvégzik. 

Somogysárdon a tornaterem villámvédelemi rendszert kap. A Somogy Megyei Duráczky József Általános Iskolában új LED lámpatesteket helyeznek el. A régi alumínium-vezetékezést és elosztó szekrényeket elbontják, és korszerű elosztórendszert szerelnek be áramvédő kapcsolókkal és a belőlük kiinduló réz vezetékezéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában