Fotók

2023.05.29. 07:00

Rózsaszirmot szórva nyitották meg a nyarat Siófokon

Zenés felvonulással és színes programkavalkáddal nyitotta meg az idegenforgalmi szezont Siófok a hétvégén.

B.Z.

A háromnapos programsorozat szombaton a Kálmán Imre emlékplakettek átadásával vette kezdetét. Az elismerést Csonka Zsuzsanna operaénekes és Tiboldi Mária Jászai Mari-díjas színművésznő vehette át. A Millenium parkból a hagyományosan felvonulók aztán a kikötőbe, a Pünkösdi Rózsaünnep helyszínére vették az irányt. Útközben rózsaszirmot szórt, és végig zenélt a tömeg. Itt köszöntötte Lengyel Róbert polgármester a megnyitóra érkező testvérvárosok delegációit, akik Erdélyből, Horvátországból, Izraelből és Némethországból érkeztek.

– Siófokon a regisztrált vendégéjszakák száma 2022-ben megközelítette az 1,3 milliót – emelte ki beszédében Lengyel Róbert. – Nincs megállás, építjük tovább városunkat – folytatta a polgármester, aki ezután átvette a nyár fővárosának jelképes kulcsát Witzmann Mihálytól, a térség országgyűlési képviselőjétől.

– A Siófoknak megítélt kormányzati támogatások összértéke eléri a 70 milliárd forintot – mondta köszöntőjében a politikus. Witzmann Mihály kiemelte azokat a beruházásokat, melyeknek köszönhetően a város képes arra, hogy lépést tartson a turisztikai ágazat fejlődésével. Ezek között a fejlesztések között említette az országgyűlési képviselő a helyi kórház megújítását, a Kisfaludy Program által támogatott strand- és szálláshelyfejlesztéseket, a balatoni bringakör és a vasútvonal fejlesztését, a Rózsakert megszépülését, de szót ejtett a Sió-zsilip átépítésének fontosságáról is.

Az ünnepségen a Siófok turizmusáért díjat Leányvári Krisztina szakoktató vehette át, aki felnőtt és fiatal cukrászok képzésével, valamint a városban végzett társadalmi tevékenységével érdemelte ki az elismerést. – Azt szeretném ha még többen élnének itt és nem vándorolnának el, ebben nagy szerepe van az oktatásnak – mondta Leányvári Krisztina a díjátadó után. 

A Varga Imre művészeti díjat idén első alkalommal adták át. Ezzel az elismeréssel emlékezik a város A Nemzet Művésze díjat kiérdemlő alkotó születésének századik évfordulójáról. Az elismerést Varga Imre fia, Tamás adta át Csiszár Zsolt szobrászművésznek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában