Jótékonyság

2023.05.25. 14:00

Sütivásárral segítik a diákok az elhagyott kutyákat

Három asztalnyi édesség várta az iskola aulájába betérőket csütörtökön délelőtt. A Táncsics Mihály Gimnázium 9 F osztályos tanulói és az oktatási intézmény diákönkormányzata fogott össze, hogy rendhagyó jótékonysági akcióval segítsék a nehéz sorsú állatokat.

Kovács Gábor

Fotó: Muzslay Péter

A táncsicsos diákok és a Klebelsberg Középiskolai Kollégium növendékei közül többen önkéntes munkát végeztek a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület kaposvári menhelyén. Olyan élményeket szereztek, ami arra indította őket, hogy gyűjtést rendezzenek támogatásul. Sütivásárt szerveztek, és a kezdeményezéssel három kaposvári cukrászdát is sikerült maguk mellé állítaniuk. A diákok is tettek felajánlásokat, sőt a KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola tanulói közül is csatlakoztak páran, így rengeteg sütemény érkezett. A jótékony vásárlók sem maradtak el, így az első két órában már 50 ezer forint gyűlt a kasszában a kutyák javára. 

– A lányok szívből sütöttek, máskor is segítettünk a rászorulóknak – mondta Vajda Milán, a diákönkormányzat elnöke. – Őszinte leszek, megkönnyeztem az elhagyott kutyusokat, amikor ott jártunk. Rajtunk is múlik, hogy jobb körülmények között éljenek. 

Köszönetképpen kora délután megérkeztek a Kutyatár munkatársai a négylábú védenceikkel együtt, és állatsimogatót tartottak a gimnazistáknak. A befolyt összegből leginkább élelmet vásárolnak az ebeknek, de a kutyatartáshoz szükséges felszerelés sem olcsó manapság.     

Fotó: Muzslay Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában