Lezárások, változások

2023.05.11. 13:12

Erre számítsunk pénteken a Tour de Hongrie kaposvári rajta miatt

Ahogy arról beszámoltunk lezárásokra, forgalmi és ügyintézési változásokra kell számítani a Tour de Hongrie harmadik szakaszának kaposvári rajta miatt pénteken.

Sonline

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Időszakosan több helyen is módosul a közlekedés rendje a verseny biztonsága érdekében. Az országúti kerékpáros körverseny harmadik szakasza Kaposvárról indul majd május 12-én, a 180 kilométeres etap befutója Pécsett lesz. A versenyzőket többek között szervizkocsik, mentőautók és motorosok, valamint rendőrök fogják kísérni. A kerékpárosok a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak, a közúti jelzéseket figyelmen kívül hagyják.

A verseny miatt a belvárosban már május 11-én este 6 órától másnap délután 3-ig nem lehet parkolni a Dózsa György utca végén és a Rákóczi téren, amely környéket május 12-én reggel 7 órától 15 óráig teljesen lezárnak.

A buszközlekedést is érinti a verseny

A Kaposváron elrendelt útlezárások és forgalomkorlátozások következtében a KAPOS HOLDING Zrt. Ügyfélszolgálata előreláthatólag kizárólag gyalogosan közelíthető meg. Az Ügyfélszolgálat a szokásos pénteki nyitvatartással 8:00 és 14:00 óra között várja az ügyfeleket. 

A zöldhulladék kihelyezést is érinti a verseny

A Kapos Holding arról tájékoztatott, hogy a kerékpárverseny rendezvény miatt a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. arra kéri a lakosságot, hogy a jövő héten lezajló zöldhulladékszállításra a megjelölt szállítási nap előtti napon 17 órától, legkésőbb a megjelölt napon reggel 5 óráig a forgalmat nem akadályozó módon szíveskednek kihelyezni a zöldhulladékot ezzel hozzájárulva a városunk rendezett utcaképéhez. 

A tüskevári városrész, a Vásártéri út és a belvárosi szakaszokon a szemétszállítás a kora reggeli órákban történik. Továbbá arra kérik az érintett lakosokat, hogy szombat reggel minél előbb húzzák be a szemeteseket az utcáról, a mezőny biztonsága, és a balesetek elkerülése és a szép városkép érdekében.

A legjobb helyek a szurkoláshoz

A somogyi, vagyis a hármas szakaszon a Csiky Gergely Színház elől indul a mezőny május 12-én. A 180 kilométeres szakasz legyűrése után a Pécsi Állatkerthez érkeznek meg a kerékpározók, addig azonban több olyan helyszín is lesz, ahol érdemes lesz szurkolni a sportolóknak. 

Élőben itt követheted a mezőnyt! 

Részletes útvonal, itt is megtekinthető! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában