Madártávlatban

2023.06.04. 11:30

A lábunk előtt hever a természet Balatonbogláron

Szombaton ünnepélyesen is átadták a balatonboglári lombkorona tanösvényt a várdombon. Sokan próbálták ki már az első napon és dacoltak a magassággal egy jó fotó kedvéért.

Koszorus Rita

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Már az avatás előtt sokan várakoztak a balatonboglári várdombon, hogy bejussanak a most elkészült lombkorona tanösvényre, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Balatonra.

 

A várdombot 500 méter hosszan és 10 méter magasan kígyózza körbe a most elkészült ösvény, amelyről Mészáros Miklós polgármester a megnyitón azt mondta, igazi magyar és helyi termék. – A Balaton legújabb turisztikai attrakciója, amelyben egyetlen uniós forint sincs, hiszen a magyar kormány támogatta a kialakítását. A tervezéstől a kivitelezésig egytől-egyig balatonboglári szakemberek és vállalkozók vállaltak feladatot a létrehozásában, mondta Mészáros Miklós.

Balatonboglár városa a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán szerepelt sikeresen, s mintegy 600 millió forintból készült el a látványosság, amelyről páratlan panoráma nyílik a Balatonra.

A lombkorona és tanösvény a várdombot futja körbe, éppen a Gömbkilátó lábánál, így teljesen más perspektívából csodálhatja meg a Balatont, az aki felfedezi a vadonatúj attrakciót.

A lombkorona tanösvényt a nemzeti színű szalag jelképes átvágásával adták át a közönségnek, amelyben közreműködött Mészáros Miklós, polgármesteren és Biró Norbert közgyűlési elnökön kívül Erdős Balázs, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Noprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese, Szalai Imre a beruházás fő kivitelezője, valamint Csiszár Szilárd üzemeltető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában