Közlekedik a család

2023.06.08. 12:56

Ajándékautó volt a tét a parkolóban

Csaknem 40 család versenyzett a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedő somogyi fordulójában a hétvégén az egyik kaposvári bevásárlóközpont parkolójában és egy autókereskedés udvarán.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Vácz Edit, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezető-helyettese, a kaposvári program egyik szervezője elmondta, a családoknak tíz feladatot kellett teljesíteniük, olyanokat, amelyek szorosan kapcsolódnak a közlekedéshez. A versenyzők ügyességi pályán mutatták be autóvezetési tudásukat, majd a család egy felnőtt és gyermek tagjának a kerékpáros fordulóban is bizonyítania kellett. 
– Elméleti és játékos feladatokkal is vártuk a versenyzőket – mondta Vácz Edit. – KRESZ-tesztlapot tölthettek ki a családok, valamint elsősegély-nyújtásból elméletben és gyakorlatban is helyt kellett állniuk. Azért, hogy minél több ember figyelmét felhívják a biztonsági öv használatára, egy szimulátorral is készültek. Az eszközben egy felnőtt átélhette, milyen érzés óránkénti csupán 10 kilométeres sebességgel becsapódni. 
A verseny eredményét hétfőn teszi közzé a rendőrség. A győztes család a szeptemberi budapesti döntőben képviselheti Somogyot. Az országos verseny fődíja egy személyautó lesz. A második helyezettől a huszadikig egy hosszú hétvégére szóló magyarországi üdülést adnak ajándékba. Azok, akik bejutottak az országos döntőbe, üzemanyag-utalvánnyal is gazdagodnak. 
 


Fotó: Lang Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában