Befejezték tanulmányaikat

2023.06.07. 18:27

Emléklapot kaptak a pékek és a pék-cukrászok

Három pék-cukrász és hét pék vette át szerda délután szakmai bizonyítványát a Déli Agrár Szakképzési Centrum Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola rendezvényén.

Harsányi Miklós

Az ünnepségen részt vett Szita Károly, Kaposvár polgármestere is, aki átadta a Kaposvári 150 emlékzászlót.

– Mindannyiunk számára nagy öröm, hogy diákjaink helyt álltak a vizsgán – hangsúlyozta Papné Szabó Ibolya, az intézmény igazgatója. Simon Zsuzsa, a vizsgabizottság elnöke kiemelte: az, hogy a végzősök befejezték a tanulmányaikat, egy út kezdete. Azt mondta: senki ne dőljön hátra, az élelmiszeriparban gyorsan változnak a trendek, s azok a szakmunkások számíthatnak sikerre, akik gyorsan alkalmazkodnak a változó követelményekhez. Szita Károly, Kaposvár polgármestere is gratulált a végzősöknek, s átadta a vizsgázók emléklapját. Hangsúlyozta: nagyon dinamikus iparfejlesztés zajlik Kaposváron, s ebben a frissen végzett fiatalok szakmájára is szükség van.  S a gépiparon kívül az élelmiszeripar is újabb lehetőséget teremt az elhelyezkedésre. Szita Károly az ünnepségen átadta a Kaposvár 150 emlékzászlót.

– Már vártam ezt a pillanatot, jó érzés, hogy túl vagyok a vizsgákon – mondta mosolyogva a 19 éves Smith Marcell, aki a pék szakképesítést szerezte meg.  – Az elméleten kívül rendszeresen jártunk gyakorlatra, változatosan zajlott  az oktatás, volt, amikor kenyeret sütöttünk, máskor fonott kalácsot készítettünk. Szerintem ez olyan pálya, amelynek van jövője és lehet fejlődni. Ehhez szükség van a tanulásra, s fontosnak tartom az érettségit is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában