Ügyészség napja

2023.06.08. 16:27

Emlékzászlót kapott a főügyészség

Rendhagyó ünnepséget tartott a Somogy Vármegyei Főügyészség az ügyészség napján, ahol a város 150 éves jubileumi emlékévének tiszteletére egy díszzászlóval gazdagodtak Szita Károly polgármester jóvoltából.

Kovács Gábor

Horváth Szilárd főügyész méltatta Kelemen Lajos, az első kaposvári főügyész és törvényszéki elnök munkásságát, aki a zselici vadgazdálkodás megteremtésében is kiemelkedő szerepet játszott. A polgári fejlődés lehetőségében meghatározó volt, hogy ekkor épültek ki a modern értelemben vett igazságszolgáltatás helyi szervei, hangzott el. 

A fejlődést megkoronázta az új ügyészségi székház, ami a Németh István Programban épült. Az ügyészség napja alkalmából Varga Ferenc-díjban részesült Horváth László, kaposvári járási vezető ügyész, és Magyar István-díjban Horváthné Ponikfor Petronella, járási csoportvezető ügyész. Ők az elismerést Budapesten a Legfőbb Ügyészség központi ünnepségén veszik át. Rajtuk kívül dicsérő oklevelet kapott Sipos Lívia főügyészségi ügyész, Békefi-Lőrincz Katalin kaposvári járási ügyészségi ügyész, valamint Halász Hajnalka Eszter és Zsohár-Móring Nóra ügyészségi tisztviselők. A Somogy Vármegyei Főügyészség megkoszorúzta az első királyi főügyész, Kozma Sándor mellszobrát szülőfalujában Kőröshegyen és Marcaliban, valamint a kaposvári emléktábláját.         

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában