Újrahasznosult a tojástartó

2023.06.03. 09:00

Másoknak értéktelenből alkottak igazán értékeset Segesden

A Föld napja alkalmából második alkalommal hirdetett pályázatot a segesdi Gondviselés Integrált Szociális Intézmény.

Lőrincz Sándor

A helyi szolgáltatóközponti társintézményeket, illetve az úgynevezett „támogatott lakhatásban” élő lakókat mozgósította a pályázatra, melynek témája ezúttal az újrahasznosítás volt. A pályázaton 14-en indultak egyénileg, ketten párosan küldték be alkotásukat a felhívásra, 14 mű pedig csapatmunka eredményeként született. 

A felhívás arra inspirálta a szociális ellátórendszerben élő, vállalkozó szellemű lakókat, hogy olyan anyagokból, eszközökből készítsenek különféle alkotásokat, amelyek mások számára már értéktelenek, ám kellő kreativitással életre kelthetők. Az elmúlt hetekben PET-palackokból, műanyag kupakokból, kulcsokból, konzerves dobozokból, tojástartókból, üvegekből, papírhulladékokból, bontott fonalból, s ki tudja még, mi mindenből bámulatos használati és dísztárgyak készültek, melyek a szolgáltatóközpontban tekinthetők meg. 

Czimbalekné Tigyi Andrea gyógypedagógus, a segesdi Támogatott Lakhatás szakmai vezetője a helyi ellátottakon kívül megszólította a Zala Vármegyei Szivárvány, illetve a kéthelyi Remény Integrált Szociális Intézmény lakóit is. Mint mondta, örül, hogy ilyen sokan mozdultak a felhívásra – bebizonyítva azt, hogy a haszontalannak tűnő, sokak által kidobásra ítélt tárgyak hasznosulhatnak, de nem utolsó szempont az sem, hogy az alkotómunka hatékony terápiás eszköz az ellátottak mindennapjaiban. 
A pályázat eredményhirdetése és a díjkiosztó a tervek szerint június közepén lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában