Jubileum

2023.06.04. 20:00

Kulturális nagykövetnek tartja magát a százéves kórus

Két kórussal közösen ünnepelte fennállása 100. évfordulóját a balatonboglári Balaton VOX kórus vasárnap.

Marosi Gábor

Fotó: Nemeth Levente Foto

 A jubileumi gálaműsorra a 98 éves kaposvári Vikár Béla Vegyeskart és a 147 éves siófoki Férfi Dalkört is meghívták. A zenei eseménynek a Lengyel-Magyar Barátság Háza adott helyet, ahol vidám hangulatú magyar, valamint egyházi dalok is felcsendültek. A kórusok közösen is színpadra álltak, és előadták Dvořák: Égi szent béke jöjj című művet.

 

Gárdos Zoltán a Balaton VOX elnöke lapunknak elmondta, közösségük jelenleg fesztiválkórus minősítéssel rendelkezik, azonban szeretnének ennél magasabb fokozatot is elérni. Az együttesnek a létszáma 30 és 40 között van, idén kettő énekessel bővültek. Többségében nők énekelnek a kórusban, ezért férfiakat folyamatosan keresnek. Gárdos Zoltán kiemelte, Balatonboglár kulturális nagykövetének hívják magukat, és eddig 13 országban mutatkoztak be és képviselték a Balaton, valamint a magyar kultúrát. A boglári közösség fontosnak tartja, hogy a határon túli kórusokkal is szoros kapcsolatot ápoljon – tette hozzá a Balaton VOX elnöke. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában