Utazás

2023.06.03. 08:14

Már ülőhelyet is foglalhat az interneten az utas a vonatra

Már elérhető a MÁV-Start úgynevezett grafikus helyfoglalási rendszere, amely vasúti kocsik ülőhely-elrendezését mutató sematikus ábrák segítségével teszi lehetővé az utasok számára a megfelelő ülőhely kiválasztását és lefoglalását.

Harsányi Miklós

Illusztráció

Fotó: Lang Róbert


A MÁV tájékoztatása szerint a kocsiábrán kiválasztható ülőhelyfoglalási rendszer az Elvira internetes jegyváltási felületen érhető el a vásárlási folyamat részeként. A tesztelési fázisban elsőként a június 16-ig tartó előszezoni időszakban a Déli pályaudvar és Keszthely közötti Balaton InterCityk, valamint a Szob és Fonyód között közlekedő Jégmadár expresszvonatokra érhető el. Az előbbinél egy prémiumszakasszal is rendelkező IC+ kocsi és egy 78 ülőhelyes 2. osztályú kocsi, míg a Jégmadár expressz esetében – a csomaggal utazók kényelme érdekében – az emeletes Kiss motorvonat egységenként 484 ülőhelye közül választhatnak szabadon az utasok a foglaltságtól függően. 
– A grafikus helyfoglalással intézhető jegyváltás esetében az értékesítési felületen a felhasználó számára a grafikus helyfoglalásgomb elérhető, bekapcsolható az adott vonatra mindaddig, amíg a vonaton van annyi szabad hely, hogy választani tudjon közülük – derült ki a vasúttársaság tájékoztatójából. – Az ülés kiválasztási folyamata során szabad, kijelölt, foglalt, illetve nem foglalható ülést jelző ikonok adnak támpontot az utasoknak az ülőhelyfoglaláshoz. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában