Szőlősgyöröki negyedikes a nyeregben

2023.06.07. 07:00

Montenegróig gurulhat a két kerék kis mestere

Egy somogyi kisdiák, a szőlősgyöröki Fritz Mária képviseli a lányok között Magyarországot a "Ki a mester két keréken” elnevezésű közlekedési versenyen Montenegróban. A Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola negyedik osztályos tanulója korábban a megyei fordulót, majd az országost is megnyerte, így kvalifikálta magát a nemzetközi versenyre.

Marosi Gábor

Fotó: Németh Levente

Fritz Máriát az elmúlt napokban iskolájában kerestük meg, ahol egy rövid bemutatót is tartott nekünk arról, hogyan sikerült a dobogó legtetején végeznie. A versenyen azonban nemcsak gyakorlati feladatok voltak, szükség volt az elméleti tudásra is. Fritz Mária érdeklődésünkre elmondta, a budapesti döntőben már jóval nehezebb dolguk volt. Az ügyességi feladat mellett, a szabályossági pályán is bizonyítani kellett. A KRESZ-pályán táblákat, lámpákat helyeztek el a szervezők, és rendőrök irányították a közlekedőket.

A sikerek kemény munka eredményei. 
Fotó: N.L.

– Korábban a testvéreim is részt vettek ilyen versenyen, és szeretnék én is olyan jó lenni, mint ők – mondta el Fritz Mária. – Nagyon várom már a nemzetközi versenyt, amire a nyáron majd elkezdek felkészülni. Szerintem egy kicsit nehezebb lesz, mint az országos volt, ezért kicsit félek – tette hozzá a kisdiák. Mária felkészítőtanára édesapja, Fritz Péter

A szőlősgyöröki pedagógus lapunknak elmondta, nagyon büszke lányára, aki keményen megdolgozott a sikerért. Az eredmény mögött rengeteg munka és sírás van, fogalmazott a büszke édesapa. Fritz Péter hozzátette, az intézményben évek óta tanítják a közlekedési szabályokat a diákoknak. – Ez nagyon fontos, mert a gyerekek gyalogosan és kerékpárosan is kint közlekednek a forgalomban, aminek az egyik úgymond védtelen résztvevői. Sokan azonban otthon nem kapják meg az ehhez szükséges ismeretet, ezért mi segítünk ebben – emelte ki a pedagógus. 

Fritz Péter nagyon büszke lányára. 
Fotó: N.L.

Lukács Anett a szőlősgyöröki iskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, egyházi fenntartású, kis iskolaként – ahova javarészt hátrányos helyzetű gyerekek járnak – nagy dicsőség, hogy egyik tanítványuk eljut majd egy nemzetközi versenyre. A montenegrói fordulót szeptember végén rendezik majd meg.

További fotók a versenyről:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában