Vármegyei időjárás

2023.06.03. 08:00

Ránk mosolyog a napocska a hétvégén

Ragyogó napsütés várható, csak néha növekszik meg a gomolyfelhőzet. Nem lesz eső. Az élénk északkeleti szél hűvösebb, frissebb levegőt hoz: délután 20-26 fok lesz.

20230416 Szolnok. Mintegy ötszázan gyűltek össze szombaton délelőtt a tiszaligeti városi sportcsarnok előtt. A „Szolnoki kutyagolás” nevű közös futás négy, illetve két kilométeres távját kutyával, egyedül vagy csapatban egyaránt teljesíthették a rés

Fotó: Kiss János

Somogy megye térségében szombaton már alacsonyabb nedvességtartamú levegő alakítja az időjárást, emellett keleten délelőtt még erős, majd lassan mérséklődő északkeleti szél fúj. A Dunántúlon gyengének ígérkezik a légmozgás. Keleten túlnyomóan napos, vagy felhőtlen, a Dunántúlon is zömmel napos, de helyenként átmenetileg mérsékelten, vagy erősebben felhős idő várható. Említést érdemlő csapadék általában nem hullik, esetleg délnyugaton fordulhatnak elő délelőtt elvétve kisebb záporok. Több fokkal alacsonyabban tetőzik a hőmérséklet az előző napokhoz képest. Éjszaka nyugaton felhősebb, másutt csillagfényes, csapadékmentes, eseménytelen idő ígérkezik, gyenge légmozgással.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 10,
szombat délután 21,
vasárnap reggel 10 fok körül alakul.
Hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk felléphet fejfájás, vérnyomás-változás, megnyúlhat a reflexidő, és a szervezet görcskészsége is erősödhet.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap változóan napos-felhős ég, itt-ott jelentéktelen eső, záporeső, gyenge változó irányú légmozgás jellemzi majd leginkább az időjárást. Kissé emelkedik a hőmérséklet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában