Autós napok

2023.06.04. 12:30

Somogyiak is segítettek az amerikaiaknak bevenni Szigetvárt

Több Somogyi is amerikai autójába pattant, hogy a szomszédos Szigetváron részt vegyenek az Amerikai Autós Napok rendezvényén.

Barkóczy László

Több mint nyolcvan amerikai autó mennydörgése verte fel Szigetvár nyugodt életét szombaton délután. Az autós felvonulás a Szigetvári Kempingből indult, ahonnan rendőri segítséggel dörögték végig a város legtöbb utcáját az autósok. Rövid időre megálltak Szigetvár főterén is, ahol nagyon sokan voltak kíváncsiak az oldsmobilokra és a klasszikus izomautókra is. A rövid mustrát követően az amerikai autók szerelmesei visszatértek a kempingbe, ahol számos program várta őket.

 

– Az ötödik alkalommal rendezzük meg itt Szigetváron az amerikai autók találkozóját – mondta el kérdésünkre Piros László, a Szigetvár Kemping üzemeltetője. – Az volt az apropója, hogy volt egy barátunk, aki rendszeresen járt ilyen típusú találkozókra. Így amikor a kempinget elkezdtük újraéleszteni, egyből egy szimpatikus programnak ígérkezett, amihez úgy érzem sikerült megfelelő körülményeket is teremteni.

 

Az autós nap nem meglepő módon az autósoknak szól, ilyenkor előadásokat hallgatnak meg az érdeklődök az autós világ legkülönfélébb témáiból. De több együttes is fellépett az eseményen, a koncerteket csak a vetélkedők szakították meg.

– Már pénteken megérkeztek az első autók – folytatta Piros László. – Az ország minden tájáról elhozták autócsodáikat a tulajdonosaik, nekik egy előpartit is tartottunk.

– Szerettünk volna egy piknik jelleget kölcsönözni az eseménynek – mondta el Welsch Ottó, az rendezvény egyik főrendezője. – Ezért is igyekeztünk olyan programokat kínálni az ide érkezőknek, ami ezt erősíti. Egyszerre van könnyű és nehéz dolgunk, hiszen a térségben hasonló találkozó sincsen, mégis egy magas színvonalat kellett tartanunk, hogy szeressenek hozzánk jönni az amerikai autósok.

A résztvevők elmondása szerint a terv bevált, Szigetvár egyre vastagabb filctollal vési be magát évről évre az amerikai autósok naptárába.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában