Tragikus tűzeset

2023.06.01. 10:11

Százával vesztek oda a sertések Somogyszobon

Mint arról beszámoltunk, a hajnali órákban lángok csaptak fel Somogyszob külterületén, Nagybaráti-pusztán egy sertéstelepen.

Koszorus Rita

A Claessens Kft. egyik 3 ezer négyzetméteres istállójában ütött ki tűz csütörtök hajnalban.

További fotókért, kattints a képre! 

 

Hatalmas füsttel égett az istálló, ahol még le nem ellett kocákat tartottak, a füstöt már messziről lehetett látni, amit le is fotózott egy olasónk. 

A cégtől megtudtuk, a tűzesetben az előzetes hírekkel ellentétben mintegy 400 koca pusztult el, de körülbelül 20 ezer sertést sikerült megmenteni a lángoktól köszönhetően a tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának. – Istállóink minden előírásnak megfelelnek, flamand és belga mintára épültek, ezért a tűzfal meggátolta a lángok továbbterjedését, így több állat nem veszett oda a tűzben, közölte kérdésünkre a Claessens Kft..

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre; kilenc település hivatásos, önkéntes és önkormányzati tűzoltói dolgoztak a nagybarátipusztai esetnél, így kaposvári, nagyatádi, barcsi, nagykanizsai, marcali, zalakarosi, szigetvári és böhönyei lánglovagok is részt vettek az oltásban.

Több oldalról, tíz vízsugárral és egy munkagép segítségével sikerült megfékezni a lángokat. A szakemberek jelenleg is végzik az érintett épület átkutatását a izzó gócok után, közölte kérdésünkre Óvári Timót, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Hozzátette: tűzvizsgálati eljárást folytatnak, hogy kiderítsék mi okozta a szerencsétlenséget.

A Claessens Kft. azt közölte némi kieséssel ugyan, de folytatni tudják termelésüket, s a csütörtöki tűzeset nem befolyásolja a futó, folyamatban lévő projektjeiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában