Fotók

2023.06.07. 13:44

Táncolva és dalolva mutatták meg tehetségüket az ovisok

Óvodások gyülekeztek szerda délelőtt a Liszt Ferenc Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében, hogy megmutassák tehetségüket.

Turbéki Bernadett

Lányok és fiúk ünneplőben, és népi jellegű ruhában várták a Tehetség nap programjainak kezdését. A Temesvár Utcai Tagóvoda hívta meg a Festetics Karolina Központi Óvoda tagintézményeit, hogy egy gálaműsor keretében mutatkozzanak be a nagycsoportosok, akik egész évben tehetséggondozásban vettek részt. Amit a külön foglalkozásokon tanultak, azt a többi óvodásnak, a tagintézmények óvónőinek és a szülőknek mutatták be a 2017-óta már hagyománynak számító gálán. Színház, tánc és zene szerepelt a tartalmas délelőtt során.

– Minden esemény, ami a kultúráról szól, ami a kicsiket összekovácsolja, nagyon fontos – mondta Torma Tamásné, a Temesvár Utcai Tagóvoda vezető óvodapedagógusa. – Kitekintenek az óvodán kívül, látják, hogy más óvodában hogyan énekelnek, játszanak a gyerekek. Ugyanakkor a tehetségműhelyeket vezető pedagógusoknak ez egy szakmai eszmecserét biztosító rendezvény – folytatta az óvodapedagógus. 

Intézményük 2011-óta akkreditált tehetségpont. A minősítés feltétele a tehetségműhelyek működése. Ebben az óvodában négy tehetségműhely működik. Az egy év alatt elvégzett munka eredménye került most színpadra.

– A központi óvoda 2010-óta működik tehetségpontként – emelte ki Bekesné Porció Margit, a Festetics Karolina Központi Óvoda vezetője. – Azóta pályázunk nagyon szép sikerekkel. Idén már 47 millió forintnál tartunk a négy óvodában, amit pályázat útján elértünk. Támogatjuk a kis tehetségeket gazdagító programokkal, eszközökkel, gyönyörű fellépőruhákkal – tette hozzá az óvoda vezetője a színes délelőtt kapcsán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában