Találkozó

2023.06.07. 15:06

Több száz evangélikus gyűlt össze a hétvégén Csurgón

Missziói napot tartottak a hétvégén Csurgón, ahol közel 300 evangélikus hívő gyűlt össze.

Marosi Gábor

Fotó: Kiss Tunde, Csurgo

Egyházkerületi missziói napot szervezett a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye a hétvégén Csurgón. Az eseményen a balatonboglári, ecsenyi, csurgói, surdi, zalaegerszegi, zalaistvándi, tabi, kaposvári, porrogszentkirályi, siófoki, kötcsei, iharosi, puszteszentlászlói és a nagykanizsai gyülekezet vett részt.

Hegedüs Gábor egyházmegyei missziói felelős, kaposvári lelkész elmondta, úrvacsorás istentisztelettel, zenés programokkal és előadásokkal várták az érdeklődőket. A fiatalabbak a Biblab elnevezésű előadást tekinthették meg, ahol kémiai kísérleteken keresztül megismerték a bibliai történeteket. Az érdekes és látványos programot Raffai Balázs, a Soproni Evangélikus Hunyadi Iskola igazgatója, kémia-hittan szakos tanára mutatta be.

A nagysátorban az egyház és a pénz helyes, helytelen viszonyáról Mészáros Tamás, a nyugati egyházkerült felügyelője, Péter Dániel, a kaposvári OTP Bank igazgatója és Pfeifer Ottó, iharosberényi evangélikus lelkész tartott előadást. Standok is várták az érdeklődőket, ahol az egyházmegye gyülekezetei mutatkoztak be ételkülönlegességekkel és kézzel készített alkotásokkal. Az egész napos eseményt – amelyen több mint háromszázan vettek részt –  a kaposvári Evangélikus Kamarazenekar, majd a Lélekvár együttes, és az egyházmegyei ,”Így zenélünk mi” könnyűzenei formációjának koncertje zárta. A tartalmas eseményt három év után szervezték meg újra. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában