Béke

2023.06.09. 12:04

Tömegével csatlakoznak az önkormányzatok a békepárti nyilatkozathoz

Jó hír, hogy már 1492 önkormányzat csatlakozott a kormány békepárti határozatához – jelentette be pénteken Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke is.

K.G.

– Európa és benne Magyarország is szenved az ukrajnai háború következményeitől, és az elhibázott brüsszeli szankciók csak tetézik a bajt, ennek tulajdonítható a magas infláció és a magas energiaárak, és ettől bizonytalanná vált a jövő – fejtette ki a városvezető. 

– A háború negatív hatásait az önkormányzati vezetők naponta érzik, de a háborúra egyetlen megoldás a béke, erkölcsi és gazdasági értelemben egyaránt – jegyezte meg Szita Károly

Akkor tudnak a falvak és a városok tovább fejlődni, ha béke lesz, ezért fontos, hogy minél többen köteleződjenek el a béke mellett. Az MJVSZ elnöke sajnálatosnak tartja, hogy a baloldali településvezetők és önkormányzati képviselők többnyire nem tudtak felülemelkedni a pártérdekeken, és nemet mondtak a békére. Vannak azonban kivételek, mint Salgótarján baloldali vezetése és képviselő-testülete, ők változatlan formában fogadták el a kormány békepárti nyilatkozatát. 

Szita Károly reméli, hogy még többen csatlakoznak a békepárti felhíváshoz, mert csak a békével teremthető meg a biztonság és nyugodt fejlődés lehetősége. Kilenc vármegyei jogú város mondott igent eddig a nyilatkozatra.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában