Ezt vedd a piacon!

2023.06.09. 16:15

Zöld finomságok és csonthéjas kedvencek is beérnek júniusban

Csak úgy ontja magából a finomabbnál-finomabb terméseket a kert és a gyümölcsös júniusban. Hozzuk a már-már menetrendszerű idényzöldség kalauzunkat!

K.R.

Fotó: Lang R.

A keményvonalas szörpkészítők már megkezdték az idei bodza szüretelését és palackokba zárták a nyárelő illatozó kedvencét. Sokan vásárolják már a piacokon, termelőknél az illatozó epret, amelyről már mi is többször írtunk. 

De ebben a hónapban érik, az egres, a málna, a ribizli és az áfonya is. Akik imádják a lédús vitaminforrásokat, azoknak jó hírünk van júniusban már illatozó sárgadinnyét is beszerezhetünk. Ebben a hónapban érik a cseresznye, a sárgabarack és a meggy is, de aki időben elvetette az már szüretelhet zöldborsót is. Ahol nem mosta el az eső, ott a burgonya is lassan beérik, valamint a cukkini, a fejes káposzta, a főzőtök, karalábé, karfiol, póréhagyma, rebarbara, sóska, spenót és a spárga. 

Júniusi idényzöldség a rebarbara, a szárzeller, az uborka és az újhagyma is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában