Segítség

2023.09.26. 15:17

Az egész embert gyógyítják az Irgalmasság Házában

Testi, lelki és szellemi gyógyítást ad a kaposvári Szent Fausztina Irgalmasság Háza.

Marosi Gábor

A Kaposvári Egyházmegye új intézményét kedden egy sajtótájékoztatón mutatták be. Az Irgalmasság Házát a Szent Imre templom mögött található volt kollégiumépületből alakították ki állami, nagyobb részben egyházi támogatásból. Varga László megyéspüspök az eseményen elmondta, a Jóisten már évtizedekkel ezelőtt összekapcsolta az életét a sérültekkel, szegényekkel és bűnösökkel. Olyannyira, hogy az első plébániai helyére befogadta a fogyatékkal élőket és közösséget élt meg velük.

– A folyamatos gyóntatás, lelki vezetés, ami több mint negyven éve az életem része, megértette velem, hogy több kell annál, mint amit eddig megéltem – hangsúlyozta Varga László. – Kellene egy hely, ahol az egész embert gyógyíthatjuk, így született meg az Irgalmasság Házának gondolata. Ehhez kellett egy csapat, akikkel elkezdtünk együtt imádkozni, beszélgetni, álmodni és ebből megszületett az új intézményünk – tette hozzá a püspök.

Hágen Ilona Edit, az intézmény vezetője elmondta, az Irgalmasság Házában több tevékenységet határoztak meg azoknak, akik gyógyulni, töltődni szeretnének. Az egészségért-, a közösségépítő- és az evangelizáció szolgálat mellett elérhető lesz a Jubiláte imádság háza, ahol egész nap Istent dicsőítik majd. Az intézményben pszichiáter, pszichológus és lelkigondozó is segíti azokat, akik nap, mint nap betérnek. Azokra a párokra is gondolnak, akik gyermeket szeretnének, de különféle okok miatt nehezen jön össze a fogantatás. Számukra elérhető lesz egy olyan szakember, aki a Creighton-módszert oktatja. Az intézményben már néhány „szolgáltatás” elérhető, hivatalosan azonban majd október 5-én nyitja meg kapuit az épület.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában