Életpálya

2023.09.25. 14:00

Kilencvenkét éves tanárukat köszöntötték diákjai

A Tapsonyban élő 92 éves Vörös Istvánnét, a sámsoni általános iskola tanárát, egykori osztályfőnöküket köszöntötte a napokban Rógánné Pálfi Gyöngyi és Schenk János.

Góz Lilla

Mindketten hatvan éve végeztek a somogysámsoni oktatási intézményben. – Vörös Istvánné férjével együtt negyven évet tanított a körzeti iskolában és példamutató pedagógus pályát követően a nyugdíjas éveiben sem szakadt el szülőfalujától, Tapsonytól –  mondta el Schenk János. Hozzátette: a sámsoni, somogyzsitvai, csákányi és szőkedencsi diákok generációit tanították és nevelték. –  Fontosnak tartottuk, hogy meglátogassuk egykori osztályfőnökünket és jó egészséget kívánjunk neki és megköszönjük odaadó törődését, amit tőle kaptunk tanulmányaink alatt –  emelte ki Schenk János. Megjegyezte: egykori osztályfőnöke 92 évesen is ízig-vérig pedagógus maradt, emlékezete, gondolkodása sem kopott meg. –  Nem csak tanítottak, neveltek is, rengeteget tettek azért, hogy a falusi gyerekek hátrányait ledolgozzák, színdarabokat tanítottak be, amelyben a falu apraja-nagyja szerepelt, szakköröket vezettek, iskolás citerazenakart vittek az országos Ki Mit Tud? döntőjébe, de még arra is futotta erejükből, hogy nyári szabadságukból lecsípjenek, és évente a Balatonhoz sátortáborozni vigyék a diákokat –  mesélte gyerekkori élményeit egykori diákjuk. –  Nagyon megható volt, mikor könnyezve azt válaszolta, hogy a sok túlóráért viszonzásként a gyerekek csillogó szeme és a szülők boldog büszkesége volt az igazi öröm számára –  mondta el Schenk János. Hozzátette: Vörös Istvánné személye és pedagógusi munkája példa lehet minden ma dolgozó tanárnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában