35 éve város Fonyód

2024.04.13. 08:55

Harmincöt év történéseit mutatják be a pályázatra érkezett fotók

Idén 35 éve város Fonyód, ebből az alkalomból várják a helyiek és a településen egykor megfordult nyaralók fényképes emlékeit.

Szabó Gabriella

 A szervező Fonyód Város Önkormányzata, a fonyódi kulturális intézmények és a Fonyód Média Nonprofit Kft. célja, hogy a fotókon keresztül bemutassák a város fejlődését, változásait 1989-től napjainkig. 
– A 20-30-40 évvel ezelőtt készült fotók is ma már olyan helytörténeti értékeket képviselnek, amiket el kell kezdeni összegyűjteni, mert nem biztos, hogy 50 év múlva ezek az emlékek fellelhetők lesznek – mondta Varga István helytörténész. – Ezért is indítottuk a felhívást, hogy 35 esztendő távlatából próbáljunk visszatekinteni Fonyód életére. A pályázat keretében olyan fotókat várunk, amelyek helytörténeti, közéleti, kulturális szempontból érdekesek vagy meghatározó fejlesztéseket mutatnak be. A két­ezres évek elejéről már érkeztek be fotók. Az egyik kép az akkor még felújítás előtt álló Kripta villában készült, egy másik pedig a Fonyód nevet viselő hajó avatását örökítette meg. 
A Fonyód elmúlt 35 évét bemutató fotópályázatra április 17-ig várják a képeket elektronikus vagy papír alapon egy rövid leírással a kép készítésének történetéről, annak időpontjáról. A beküldött fotókból egy kiállítás tekinti majd át a város változását 1989-től 2024-ig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában