Lehetőség

2024.06.25. 10:32

950 hektárra licitálhatunk Somogyban júliustól

Összesen csaknem húszezer hektár földrészletet kínál megvételre az állam júliusban. A licitek során 10 hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz.

Góz Lilla

Fotó: Anton27

 A földárverések Somogyban ezúttal 950 hektárt érintenek – erről tájékoztatták lapunkat. A szántó, a rét és a legelő művelési ágú területek mellett a vegyes művelési ágú földrészletekre is lehet licitálni. Az árveréseket Somogy vármegyében július elseje és július tizenkettedike között tartják. Az árverési eljárásban helyben lakó, földművesnek minősülő természetes személy vehet részt, akinek a lakása vagy a mezőgazdasági üzemközpontja legalább három éve, s legfeljebb 20 kilométer távolságra van a kiszemelt területtől. 
A licitáláshoz a földrészlet kikiáltási árának 10 százalékos árverési biztosítékként való megfizetése szükséges, az árverést megelőző harmadik munkanapon. 
Elővásárlási jog gyakorlására kizárólag az árverésen van lehetőség a módosult rendelkezések alapján, ezért az elővásárlóként jogot gyakorolni kívánó személyeknek is regisztrálniuk kell az árverésre. Az elővásárlási jog gyakorlásának feltétele az árverésen személyesen, vagy meghatalmazott jogi képviselő útján történő részvétel. 
A licitálással kapcsolatos valamennyi tudnivalót a Somogy vármegyében május 19-én közzétett hirdetmények tartalmazzák, melyek a kormányhivatal honlapjáról tölthetők le. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában