Fotók

2024.06.15. 08:09

Bűnmegelőzésből jeleskedtek Fonyódon

A Fonyódi Rendőrkapitányságon csütörtökön "Nyár- Tisztán- Biztonságban" címmel bűnmegelőzési programon vetélkedtek a környékbeli általános iskolák 8. osztályos diákjainak.

A megmérettetésen Gamás, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Szőlősgyörök, Lengyeltóti általános iskolái képviseltették magukat.

A vetélkedő 8 állomáshelyén kerékpárostesztet töltöttek ki, általános kiberbiztonsági, vagyonvédelmi és fürdőzéssel kapcsolatos kérdéseket válaszoltak meg, valamint ügyességi játékokon is részt kellett venniük. A feladatok között nem utolsó sorban drogok-kábítószerrel kapcsolatos tesztlap is volt, hisz fontos, hogy diákok tisztában legyenek a drogok veszélyeivel, és azzal hogy milyen hatással lehet az emberi szervezetre, a függőség pedig az egész életükre.

Az esemény lebonyolításában a Marcali Katasztrófavédelem munkatársai, valamint a Lengyeltóti és Környéke Mentőalapítvány is segédkeztek.

A versenyen a diákok nagyon jól szerepeltek, a végeredmény pedig a következőképpen alakult:

3. helyen végzett a Balatonfenyves Fekete István Általános Iskola – „Fenyvesiek” csapata (Koléner Simon, Szebényi Lili, Hermann Dorka)

2. helyen végzett Palonai Magyar Bálint Általános Iskola- „Határvadászok” csapat (Fekete Zsigmond, Kálmán Péter Makai Benedek)

1. helyen végzett a Balatonlelle –Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – „NPC-k” csapata (Takács Máté, Zömbik Vanda, Kocsis Korina)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában