Megérkeztek az első vakációzók Fonyódligetre és Zánkára

2024.06.24. 11:31

Negyvenezer gyerek veszi birtokba a balatoni Erzsébet-táborokat

Több tízezer gyerek és család élvezheti a biztonságos, élményekkel teli nyarat Fonyódligeten és Zánkán. A balatoni Erzsébet-táborok idén is felejthetetlen élményeket kínálnak.

Hajdú Marianna

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az első vakációzók már meg is érkeztek a hétvégén a fonyódligeti és a zánkai Erzsébet-táborokba, ahol augusztus végéig több mint negyvenezer gyerek és család töltheti el nyaralását. A táborok célja, hogy biztonságos és élményekben gazdag kikapcsolódást nyújtsanak a fiataloknak. Az örömteli hírről a családokért felelős államtitkár, Hornung Ágnes tájékoztatta az MTI-t.

A diákcsoportok vasárnaptól péntekig tartó turnusokban pihenhetnek, míg Zánkán péntektől vasárnapig családi táborokat is szerveznek. Így a nyár végéig a két táborhelyen összesen több mint negyvenezer résztvevő élvezheti majd a balatoni nyarat és szerezhet életre szóló élményeket.

A táborok szervezéséért felelős Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a nyaralás alatt korszerű szállást, étkezést biztosít a táborozóknak, ezen felül Fonyódligeten több mint 40, Zánkán turnusonként közel 80 élményprogram várja a résztvevőket.

Az államtitkár kiemelte, hogy a 2021-es felújítás óta mindkét táborhely modern körülményekkel és 24 órás egészségügyi ellátással várja a táborozókat. A gyermekek nyaralása nem terheli meg jelentősen a családok pénztárcáját, mivel a részvételért mindössze jelképes ezer forintot kell fizetni, valamint minden zánkai és fonyódligeti táborozó ingyen utazhat vonattal a Balatonhoz és vissza.

Az Erzsébet-tábori programok között szerepelnek koncertek, hagyományőrző rendezvények, digitális kompetenciafejlesztő és sportprogramok, ügyességi játékok, zenei és táncfoglalkozások, környezetvédelmi és ismeretterjesztő előadások, valamint közösségépítő, lelki programok. Emellett kalandpark, sárkányhajózás, íjászat és sétahajózás is várja a diákokat. A programok nagy része az élménypedagógiára épül, amelyet tábori animátorok tartanak.

A családi táborokba – amelyeket Zánka lát vendégül hétvégenként – egyházi és szociális intézményeken keresztül érkeznek a családok. A programokon egyszülős családok, nagycsaládosok, valamint 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családok is részt vesznek. A vakációzókat strandolás, sétahajózás, kézműveskedés, sportprogramok, családi mozi és koncertek várják a nyár folyamán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában