Sonline.hu videó

2024.06.23. 08:49

Reverendára cserélte az ügyvédi talárt a motoros áldozópap

Áldozópappá szentelték a Somogyi Motorosok Egyesületének egyik tagját szombaton Kaposváron a székesegyházban. Boross Lászlót társai is elkísérték az eseményre, hogy közösen élhessék át az ünnepi pillanatot.

Marosi Gábor

Néhány másodpercre megállt a levegő a Kossuth téren, amikor megérkeztek a somogyi motorosok a székesegyház elé. A kétkerekű járművekkel a templom főbejáratával szemben parkoltak le, és várták, hogy társuk a többi pappal közösen bevonuljon Isten házába.

Egy erős és összetartó közösség vagyunk, ezért ha valamelyik társunkkal nagy esemény történik, akkor igyekszünk ott lenni.

 – emelte ki Szabó Krisztián a Somogyi Motorosok Egyesület alapító tagja. 

Alapvetően elmondható, hogy a somogyi motorosok közösségének értékrendjébe abszolút belefér a keresztény értékrend. A társaink és tagjaink mindannyian magukénak vallják ezt, ezért nem is áll messze tőlünk a hitbeli, közösségbeli élettel együttműködve ilyen motoros túrákat szervezni, illetve ilyen rendezvényeken részt venni. Nagyon örülünk, hogy motoros társunkat pappá szentelték. Ez egy hitbeli, spirituális lendületet is ad a társaságunknak.

– mondta az egyesület egyik alapítója.

Boross László két évvel ezelőtt érkezett Kaposvárra.

 A 68 éves, eredetileg budapesti férfi korábban ügyvédként dolgozott, de már régóta kacérkodott a gondolattal, hogy pap legyen.   

Már középiskolában szerettem volna ilyen irányba menni, de a szüleim lebeszéltek és polgári pályát választottam.

– emlékezett vissza a felszentelt áldozópap. 

Mindig is nagyon szerettem tanulni, ezért is van több diplomám. Sok mindennel foglalkoztam, és úgy gondoltam, hogy az élettapasztalatom, a hitem akkor jó, ha át tudom adni a fiataloknak, a felnőtteknek. A Jóisten erre hívott engem, melyhez nagyon sok támogatást kaptam. A teológiai főiskolát is nappalin végeztem el. Amikor idejöttem Kaposvárra, akkor az egyháztól, a kaposvári, somogyi emberektől, a motorosoktól nagyon-nagyon sok szeretet kaptam.

 – mondta Boross László

A szombati eseményen Varga László megyéspüspök kettő áldozópapot és egy szerpapot szentelt fel.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában