Sonline.hu videó

2024.06.13. 18:48

Sártenger és tengernyi élmény az Off Road fesztivál (fotók, videó)

Lánctalpas kerekesszékkel, katonai terepjáróval, de felturbózott porschéval is dagasztották a sarat Somogybabodon a harmincnyolcadik off road fesztiválon, ahova az ország minden tájáról érkeztek versenyzők. De persze sokan azért látogattak ki, hogy nézőként élvezzék a sárdagasztást.

Koszorus Rita

Kirobbanó sikere van a babodi Off Roadnak.

Fotó: Lang Róbert

Sokan már egy héttel korábban elfoglalták helyüket a babodi kempingben, hogy egy nyaralássá növesszék az Off Road élményt. Csütörtökön már délután rengetegen voltak a dagonya környékén, ahol sorban vágtak neki spéci vasaikkal a térdig érő sárnak, ám nem mindenki jutott ki saját erőből, miután tengelyig szántották azt. Ilyenkor messzire fröccsenő sárdarabok elől menekült a közönség, de azért tapssal jutalmazták a próbálkozást. 

Már most poros és sáros vagyok, de nem félek attól, hogy még koszosabb leszek.

-mondta kérdésünkre Horváth Istvánné Éva, aki Celldömölkről jött családjával. – A fiunkat érdekli a fesztivál, ezért jöttünk. Nekünk minden újdonság itt, mert még sosem voltunk, tette hozzá Horváth István

Egész hétvégés kiruccanásra érkezett Országh Bernát Babodra, aki családját is elhozta az Off Roadra. 

Nagyon jó a hangulat és kiváló kikapcsolódás ez így nyár elején.

mondta Bernát. 

A pálya minőségére nem lehetett panasz, hiszen az elmúlt napok időjárása miatt nem kellett sokat locsolni, csak jó autó kellett a kiváló versenyeredményekhez. – Ha nem jó a kocsi, akkor sokat kell készülni, de ha jó, akkor nem annyira. Az enyémben benne van több millió forint, mert ez nem egy sima utcai futómű, hanem egyedi építésű, mondta Sallai Zsolt, aki Csesznekről jár vissza minden évben Somogybabodra.

A legkülönfélébb járművekkel találkozhatott az, aki kilátogatott az Off Road fesztiválra

 Még lánctalpas kerekesszékkel is érkezett résztvevő a négynapos sáros-poros együttlétre. Többen kabalaállatokkal készültek, így több terepjáró tetején foglalt helyet unikornis, de találkoztunk aligátorral és vaddisznóval is. 

A gyerekkel érkező látogatókra is gondoltak a szervezők

 Az off road kalandparkban gyereksarok is helyet kapott, ahol ugrálóvárban játszhattak a gyerekek, de modellautókat is kipróbálhattak az erre kialakított pályán. 

 Szombatra közel száz RC modell érkezik, amiket a gyerekek ki is próbálhatnak, játszhatnak velük. Szerettük volna, ha a család minden tagja megtalálja a szórakozását a 38-ik Off Road Fesztiválon és azt látjuk, hogy ez a látogatók igénye is.

-mondta el Horváth Balázs, a fesztivál operatív igazgatója. 

Óriáskivetítőkkel is készültek a rendezők, hogy a hamarosan kezdődő foci eb-t bárhonnan nézhessék a benzingőz és sár szerelmesei. 
Az őrület folytatódik a hétvégén is, hiszen éjszakai itineres tájékozódási verseny, quad kaland, vakvezetés és traktrohúzó verseny is színesíti a programot. De sokan készülnek a siratófal meghódítására és persze a sárgyorsulásra, amely minden évben a sok versenyző mellett népes közönséget is vonz, akik garantáltan nem mennek haza tiszta ruhában.

Nem értél oda a mai nap? Éld át a dagonya legjobb pillanatait, az alábbi videóval! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában