Fotók

2024.06.21. 17:27

Számítanak a végzősökre Kaposváron, emléklapot kaptak az érettségi után

Érettségi emléklapot adott át a Munkácsy Mihály Gimnázium 12/c osztályos tanulóinak Szita Károly Kaposvár polgármestere pénteken.

Marosi Gábor

A sokéves hagyománynak köszönhetően 27 diák vehette át a dokumentumot. A város vezetője az eseményen elmondta: idén csaknem 600 diák tett érettségi vizsgát Kaposváron, ők is mindannyian megkapták az emléklapot. Szita Károly beszédben hangsúlyozta, hogy a végzősök adják Kaposvár jövőjét, ezért mindenkire számítanak a következő években.  

– Az én felelősségem, hogy olyan feltételeket tudjunk biztosítani a városban, hogy ha most elmennek máshova tanulni, érdemes legyen visszajönniük – emelte ki a polgármester.

A Munkácsyban idén 228 diák érettségizett, közülük 175-en rendes, 53-an előrehozott vizsgát tettek. Pozsekovics Szilvia érettségi elnök a bizonyítvány átadáson elmondta, hogy a végzősök nagyon jó eredményeket értek el, többen a szóbelin tudták javítani az írásbeli jegyüket. A nyelvi osztályban a 27 tanulóból 25-en tettek emelt szintű angol vizsgát – tette hozzá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában