Statisztika

2024.06.24. 15:01

Több balesethez is hívták a tűzoltókat a hétvégén

Főként műszaki mentésekhez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén. Öt baleset történt a vármegye útjain, illetve többször kérték a tűzoltók segítségét letört faágak és kidőlt fák miatt is. A 19 műszaki mentés mellett két tűzesetnél is beavatkoztak az egységek.

Harsányi Miklós

Pénteken frontálisan karambolozott két személyautó a siófoki Klapka György utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében, tájékoztatott hétfőn a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság. Az ütközés következtében az egyik kocsi a vízelvezető árokba csúszott. 

A siófoki tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az autókban csak a sofőrök utaztak, egyikük megsérült a balesetben. 

Motorkerékpár és személyautó ütközött össze pénteken Siófokon, a 7-es főút és a Bocskai utca kereszteződésénél. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végezték. A motoros könnyebben megsérült a balesetben.

Szombaton oszlopnak hajtott egy autó Osztopán, Ady Endre utcájában. Az ütközésben a villanyoszlop kettétört, a kaposvári  tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Egy tizenöt méteres fűzfa ága letört és veszélyeztette az arra közlekedőket Nagyatádon. A város tűzoltói létraszerről, motorfűrésszel eltávolították a veszélyessé vált fát. Iharos külterületén  úttestre dőlt egy fa, ahol a csurgói önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést. A siófoki Töreki utcájában villanyvezetékre szakadt egy nyolc méter magas fa, Kaposváron egy meggyfa ága hasadt le, akadályozva a forgalmat. Előbbi helyszínen a siófoki, utóbbin pedig a kaposvári hivatásos tűzoltók rövid időn belül megszüntették a veszélyt.

A somogyi katasztrófavédelem azt is közölte: Marcaliban a viharos erejű szélben letört és sírkövekre esett egy fa ága, megrongálva a síremlékeket. Az esetnél a város  tűzoltói avatkoztak be. Vasárnap összeütközött két személyautó Balatonszabadiban, a Posta utcában. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A két kocsiban összesen négyen utaztak, két utast a mentők kórházba szállítottak.

Egy nagyméretű fa kettéhasadt és felső része az úttestre zuhant Kaszó külterületén, ami teljes útzárat képzett. A forgalmi akadályt a nagyatádi hivatásos és a bolhási önkéntes tűzoltók számolták fel. Az aljnövényzet kapott lángra háromezer négyzetméteren, Somogyszentpál külterületén vasárnap délután. 

– A lángok veszélyeztették a közeli gabona- és kukoricatáblát is – közölték. –  A marcali hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet és megakadályozták, hogy a termésre is átterjedjenek a lángok.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában