Művészet

2024.06.16. 16:01

Több óvatosságra intenek minden ecsetvonásukkal

Somogyi diákok alkotásaiból nyílt kiállítás a közelmúltban a plázában, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság hirdette meg a pályázatot.

Harsányi Miklós

A 11. alkalommal megtartott rendezvényre két kategóriában 125 alkotás érkezett. Krám István tűzoltó ezredes, somogyi katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a résztvevőket, s elmondta: az idén a barcsi és környékbeli településeken élő diákok voltak a legaktívabbak. 
Mihályka Szabina szóvivő azt mondta: a pályaműveket háromtagú zsűri értékelte. Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága volt a pályázat egyik témája. Az alsó tagozatos diákok közül Schiffer István Máté, a barcsi Deák Ferenc Sportiskola tanulója munkáját találták a legjobbnak, a felsősöknél pedig Turcsics Luca, a barcsi Arany János Általános Iskola diákja győzött. 

A füstérzékelő életet menthet szlogenhez kapcsolódó témakörben az alsósoknál Török-Kovács Dorottya (nagyatádi Bárdos Lajos-iskola) végzett az élen, a felsősöknél Horváth Lilla (barcsi Deák Ferenc-iskola) szerezte meg a győzelmet. A középiskolásokat egyetlen diák képviselte az idei versenyen, így Bogár Máté, a kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Technikum tanulója különdíjban és első helyezésben részesült. A legkreatívabb somogyi iskola 2024 címet az az intézmény kapta, ahol a legtöbb diákot sikerült alkotásra biztatniuk a tanároknak: az elismerést a barcsi Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola érdemelte ki. Az elnyert díjjal egy tűzoltó-bemutatót is jutalmul kaptak a barcsi általános iskolások. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában