Vakációváró mulatság a Bárcziban - fotókkal, videóval

2024.06.20. 17:10

A nagy hőségben is táncra perdültek

Színes limonádé, hot dog, sok móka, kacagással fűszerezve. Vakációváró fesztivált rendeztek a Bárczi iskolában, ahol a hőség ellenére is táncra perdültek a gyerekek a tanárok rögtönzött koncertjén.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára. Már a kapun kívül is hallatszott a TanáRock zenekar műsora. A Bárczi iskola növendékei mosolyogva vonatoztak az ismert dallamokra. 

– Egy vakációváró bulit szerveztünk az óvodásoknak és az elsős, másodikos tanulóknak. Örömünkre nagyon élvezik a gyerekdalokat, szívesen mozognak, énekelnek – mondta el Pucz András gyógypedagógus, aki négy kollégájával az iskola, valamint a városi rendezvényeken szórakoztatja a közönséget.

– A zene mindenfelé gátlást felszabadít, nyitottabbá tesz mindenkit és a zeneterápiát egész évben alkalmazzák a gyerekek fejlesztésénél – tette hozzá a gyógypedagógus. 

– Táncoltunk, majd nagyon finom hot dogot ettem – mondta el Kollár András, aki szeptemberben kezdi meg az első osztályt és már nagyon várja. Orsós Liliána a harmadik osztályt kezdi meg ősszel.
– Ez a rózsaszín limonádé nagyon ízlett – mesélte mosolyogva. A gyerekek többsége a nyarat is az oktatási intézményben tölti.
– Egész hétre szerveztünk minden diáknak programot és nyáron mindössze három hétre zár be az óvoda és az iskola a karbantartások, festések miatt – mondta el Benczéné Csorba Margit, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója. Hozzátette: több mint háromszáz gyermeknek ér véget idei tanév a Bárcziban. 

Bárczi Vakáció fesztivál
Fotó: Lang Róbert

– Nagyon szép versenyeredmények születtek és a kollégák mindig új tehetségterületeket fedeztek fel, amelyekben a gyerekek megmutathatták magukat – emelte ki a főigazgató. Benczéné Csorba Margit megjegyezte: azt tapasztalják, nő az autista és a halmozottan sérült, valamint a magatartás zavaros gyerekek száma, nekik speciális személyre szóló terápiával próbálnak segíteni. A vakációváró rendezvényen minden gyerek egy tábla csokoládét kapott a Kaposvár Center Lions Club jóvoltából. Liszovszki Ágnes, a szervezet titkára elmondta: Egy csoki, egy ölelés címmel indították útjára gyermeknapi jótékony akciójukat, amelynek keretében több iskolában édességgel lepték meg a fiatalokat. A Bárczi, Duráczy iskola mellett a Borostyánvirág Anyaotthonba is visznek édességet a közeljövőben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában