Szeretetvarrás

2024.06.19. 11:30

Zsebcicát visz minden diáknak a tanév végre

Textilcicák- és szívek, levendulacsokrok, citromfűvel töltött illatzsákok várják a gyerekeket a kaposvári iskolák előtt ezekben a napokban, még a vakáció előtti utolsó tanítási héten. Kovács Kata ezúttal a diákokat lepte meg apró ajándékokkal, mielőtt még elmennének nyári szünetre.

Góz Lilla

Gyakorlatilag napok óta zakatol a varrógép Kovács Kata kaposvári otthonában. Az édesanya folyamatosan készít különleges ajándékokat.

– Illatzsákokat varrok, amelyekbe citromfüvet vagy levendulát töltök. Zsebcicákat, kutyusokat is készítek most – mondta el Kovács Kata. Hozzátette: múlt héten a kaposvári iskolákba vitte el apró ajándékait, és a napokban is folytatja. 

Az oktatási intézmények bejáratánál, kapujában tette le a varrt alkotásait. 

 

– A mai világban szinte minden csak és kizárólag az eredményekről szól. Mindig csak a jó tanulókat jutalmazzák, a vakációs ajándékkal a tanulmányi eredménytől függetlenül szeretném meglepni a diákokat – mondta el a kaposvári édesanya. 

Békemisszióként a katonáknak is szeretne ajándékot küldeni

Kovács Kata nyolc évvel ezelőtt kezdte a szeretetvarrást. Eleinte példát szeretett volna mutatni, ma már csak a gyereknek és a felnőtteknek szeretne örömet szerezni. Korábban már vitt a varrt ajándékaiból a játszóterekre, valamint támogatók segítségével gyerekjátékokat is gyűjtött össze. 
Kertjében virágzó rózsáiból, levenduláiból csokrokat állított össze és a múzeum kertjében hagyta padokon. A közelmúltban ellátogatott a Honvédelmi Minisztériumba a kaposvári származású Böröndi Gábor vezérezredeshez, mert szeretne a szeretetvarrással hidat képezni a katonaság és a civil lakosság között, valamint szeretne a békemisszióban részt vevő magyar egyenruhásoknak ajándékot küldeni. 

– Szívmelengető érzés, amikor kapok egy képet vagy üzenetet, hogy mennyire örülnek az apró ajándékoknak, amíg tudom, szeretném folytatni, biztos vagyok benne, hogy nyárra is kitalálok valamit – mesélte mosolyogva Kovács Kata

 


 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában