A szervező cég egyelőre nem nyilatkozik a jövőt illető kérdésben, egyesek már elsiratták

2024.07.09. 20:11

Last dance: lejárt a Balaton Sound szerződése Zamárdiban

Az elektronikus zenék szerelmeseinek oázisa volt idén is a Balaton Sound fesztivál, amelyet már 16-ik alkalommal rendeztek meg Zamárdiban.

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

 A szervezők közlése szerint szombatra a látogatók száma elérte a 100 ezret, ami a korábbi évek eredményeihez képest szerényebbnek tűnő szám. A négynapos Balaton Sound utolsó napján már azt rebesgették, hogy lehetséges ez volt az utolsó ilyen buli Zamárdiban. A fesztivál területén dolgozó büfések kész tényként közölték a látogatók egy részének, hogy a 2024-es az utolsó Balaton Sound. Egy azóta törölt Instagram-videóban a fesztivál által ismertté vált Pumped Gabo sírva beszélt arról a Balaton-parton, hogy többé nem lesz fesztivál. 

Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke megkeresésre korábban azt nyilatkozta, hogy fesztivál jövőjével kapcsolatos pletyka hozzájuk is eljutott, de ezzel nem szeretnének foglalkozni, nincs napirenden ez a téma. Mi is feltettük a kérdést a rendezvényt követően, de ugyanezt a választ kaptuk. Noha úgy tudjuk, hogy Zamárdiban, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, amelyen részt vett a szervezők képviselője is, egyértelműen elhangzott, az idei volt az utolsó Balaton Sound.

– Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt – mondta megkeresésünkre Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Hozzátette: minden újabb szerződésről az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia, mondta a városvezető. Megjegyezte, az önkormányzattal kötött szerződést úgy alakították ki, ahogyan azt a zamárdiak kérték a tavaly megtartott közvélemény-kutatás eredménye alapján. A Sziget Zrt. pedig azt kérte az önkormányzattól, hogy később rendezhessék meg a fesztivált, amiért a rögzített 150 millió forint felett további 20 millió forintot fizettek a városnak. 

Az idén még nagyot szólt a Sound Zamárdiban 

Ebből az összegből készült egy érintett utca újraaszfaltozása. A Balaton Sound jövőjének kérdése internetes fórumokon is felreppent, ahol egyesek azt is tudni vélik, hogy jövőre egy másik fesztivál, a kolozsvári Untold jön Zamárdiba. Ezt Csákovics Gyula nem erősítette meg, azt mondta: ilyen megkeresést nem kapott az önkormányzat. 
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában