Helyi közélet

2024.12.10. 14:31

Szingapúrban is megdicsérték a természetközeli Katica tanyát

Szingapúrban, a Fenntartható Turizmus Világszövetség nemzetközi konferenciáján mutatta be a patcai Katica tanyát Handó János, aki feleségével, Handó Eszterrel alapító tulajdonosa és üzemeltetője az egyedi élményközpontnak.

A Handó házaspár Szingapúrban

– Számos hazai és nemzetközi szervezet tagjai vagyunk, azért, hogy folyamatosan fejleszthessük tudásunkat a fenntartható működés terén. Most arra is lehetőségünk volt, hogy a szekciónkban egyetlen európaiként meg is oszthattuk a mi tudásunkat és tapasztalatainkat – mondta Handó János, amikor a világkonferencia jelentőségéről beszélt. Hozzátette azt is: a konferencián komoly hangsúlyt kapott a – szállások és az ellátás mellett – a turisztikai attrakciók fenntartható működése. – Erről beszéltem elsősorban. A Katica Tanya ugyanis a természettel összhangban, az erőforrásokat kímélve kínál felejthetetlen kalandokat és élményeket. Ez a tény nem csökkenti a minőségi kínálatot, hiszen a Magyarországon egyedülálló Élményközpontban több, mint 100 féle kül- és beltéri játszóalkalmatosság szolgálja az iskolai és családi programokat. Bármelyik évszakban, időjárástól függetlenül, bármely korosztály megtalálja a neki tetsző elfoglaltságot! Még a háziállatokat is bátran lehet simogatni, mert azok emberközelben nőnek fel. 
– Számunkra kulcskérdés a környezetünkkel való együttműködés, azaz a természettel szimbiózisban élni és aszerint működni – hangsúlyozta Handó János. – Mi csak és kizárólag olyan fejlesztést valósítunk meg, amely nem fogyaszt energiát, vagy ha igen, akkor azt ott helyben, megújuló forrásból megteremtjük. Alapelvárásunk a vonzerők társadalmi értékessége és a fenntarthatóság. Az élményt úgy maximalizáljuk, hogy ahhoz a lehető legkevesebb fizikai-anyagi erőforrást használjuk fel. Ezt közvetítjük a vendégeink felé is.

Igazán Közel a természethez

A Katica Tanyán a természetben eltöltött idő más körülmények között nem elérhető élményt jelent mindenkinek. A kétkezi munka, a kézműves tevékenységek, az ügyességi feladatok, egy működő gazdaság mindennapjainak megismerése, az azzal való együttműködés, valamint ezeknek az élményeknek a közös átélése számos lehetőséget ad az önismeret növelésére, a csapatszellem fejlesztésére, a kommunikáció javítására és a munkatársi kapcsolatok építésére. A vendéglátásban helyi termékeket dolgoznak fel, kínálnak, beleértve az üdítőitalokat is. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában