Vendéglátószektor

2025.01.07. 16:08

A harmadik Michelin-tányért is feltették a fonyódi étteremre

Felkerült a harmadik Michelin-elismerés a fonyódi A Konyhám Stúdió 365 elnevezésű étterem falára. Szikra Gabriella séf elárulta, valóban inkognitóban kóstolnak-e a Michelin-ellenőrök.

A Séfek séfe műsorból is ismert Szikra Gabriella humoros posztban mutatta be, hogyan helyezi fel a harmadik táblát az étterem falára. A Michelin Guide által kiosztott minősítések közül a tányér jelzés arra utal, hogy az inkognitóban kóstoló ellenőrök a helyet jó szívvel ajánlják a vendégeknek. A fonyódi A Konyhám Stúdió 365 sorjában harmadszor nyerte el az elismerést. 

Fonyód A Konyhám Stúdió 365, étterem, Michelin elismerés, gasztro
Flódni egy kis csavarral a Michelin ajánlású fonyódi A Konyhám Stúdió 365-ben
Fotó: Facebook/A Konyhám Stúdió 365

– Nagyon jó érzés, mert ez minden évben hoz egy kis izgalmat, vajon megint sikerül-e elnyernünk. Egyfelől bizonyítani kell, hogy újra és újra meg tudjuk szerezni, másfelől a vendégeink elégedettsége a legnagyobb elismerés számunkra – mesélte a neves séf az örömteli esemény kapcsán.

Bár Fonyód kevésbé frekventált hely, Gabriella szerint a Michelin elismerése egyre ismertebbé teszi az éttermet, még a szezonon kívül is. Mint mondta,

 jó látni, hogy az emberek már értik, mit jelent a Michelin-ajánlás, és hogy vidéki kis éttermek is képesek ilyen szintű minőséget hozni.

A Michelin-ellenőrök sohasem fedik fel magukat

Gabriella elárulta, hogy a neves étteremkalauz ellenőrei sohasem fedik fel magukat. 

– A Michelin-inspektorok inkognitóban látogatnak el az éttermekbe, és Magyarországon kizárólag külföldi ellenőrök végzik a kóstolást. 

Az első alkalommal utólag rájöttünk, hogy ki lehetett: akkor még nem fordult meg nálunk sok egyedülálló külföldi vendég. Így kikövetkeztettük. Most viszont már japánok is felkeresnek bennünket, úgyhogy nem tudhatjuk, ki az ellenőr. De nem is baj, mert mindenkinek szeretnénk ugyanolyan jót adni – magyarázta a fonyódi séf.

Wow, ez valami különleges

Amikor arról kérdeztük, hogy mi lehet a siker titka, Gabriella szerényen így válaszolt:   

Az alapanyagok, az elkészítés és a hozzáállás. Próbáljuk az ételeket hitelesen tálalni, de mindig adunk hozzá egy kis pluszt, ami miatt a vendégeink azt mondják: Wow, ez valami különleges! Egy káposztás tészta maradjon káposztás tészta, de legyen benne valami kis csavar, ami emlékezetessé teszi.

– osztotta meg filozófiáját.

A vendéglátószektor nagyon sokat vár a 2025-ös évtől

A fonyódi étterem szakembere őszintén beszélt a kihívásokról is. Mint mondta, a 2024-es évben sokan bezártak, ők pedig azért tudnak fennmaradni, mert kis létszámmal működnek. – A téli időszakban péntektől vasárnapig tartunk nyitva, de igyekszünk extra programokkal – például főzőkurzusokkal – vonzóvá tenni magunkat. A vendégek betekintést nyerhetnek a gourmet konyha rejtelmeibe, és közösen készíthetnek el egy teljes menüsort. 

– Meglepően sokan jelentkeznek ezekre a workshopokra. Budapestről, Debrecenből, Kaposvárról és Marcali környékéről is érkeznek vendégek 

– árulta el, majd hozzátette, a márciusi Taste Balaton kulturális és gasztronómiai fesztiválra is nagyon készülnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában