Jó reggelt!

2025.03.08. 04:00

Éthordó

Ha műanyag dobozban hordja az ebédjét, itt az ideje változtatni. Egy friss kutatás szerint ugyanis a forró ételek hatására olyan vegyi anyagok szabadulhatnak fel a műanyagból, melyek megváltoztathatják a bélflóra összetételét, növelve a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Kínai kutatók patkánykísérletekben kimutatták, hogy a vegyületek gyulladásos folyamatokat indíthatnak el, sőt károsíthatják a szívizmot. Egy másik vizsgálatban 3179 idős kínai ember adatait elemezték, akik rendszeresen érintkeztek műanyag csomagolóanyagokkal. Náluk gyakrabban fordult elő a szívelégtelenség. Nem mindegy, hogy finom-e az étel, de az sem, hogy miben kapjuk. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában