peca

2018.04.16. 11:39

A Deseda mellett más tavakon is szívesen horgászunk

Az igazi tavasz beköszöntével egyre több horgász figyeli botját a somogyi vizek mentén. Megkérdeztük olvasóinkat, hogy mennyien választják célpontnak a Desedát.

Sonline

A szép időnek és a hosszú hétvégéknek köszönhetően folyamatosan porolják le felszerelésüket a téli időszak után a somogyi horgászok.

[eweb-voting id="1021619"]

A megyében nem is lehet panasz a pecások részéről a vizekre, ugyanis számos halban gazdag hely közül válogathatnak. Megkérdeztük olvasóinkat, hogy a Desedán szoktak-e horgászni. A válaszadók többsége másik tavat választ, vagy éppen nem horgászik. Azonban a voksolók 13 százaléka amikor csak teheti ellátogat a Kaposvár melletti vízterületre, valamint a válaszadók további közel 10 százaléka ha ritkán is, de bedobja a szereléket a Deseda vízébe.

A fogásra sem lehet panasz ugyanis a méltán népszerű tóba folyamatosan telepítik a különböző halakat. Legutóbb éppen hat tonna ponty talált új otthonra itt. Az év első haltelepítésén a Kaposvári Sporthorgász Egyesület a Desedába 6000 kilogramm háromnyaras pontyot helyeztek el. A desedai horgászok nagy örömére előreláthatóan csaknem 160 mázsa pontyot rendel a Kaposvári Sporthorgász Egyesület. Ezen kívül ragadozó halak vásárlásáról is döntés született: a Desedába öt mázsa süllőt telepítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában