mozi sors

2018.07.20. 20:00

A film még pörög, csak eztán majd más tekeri

Lehúzták a rácsot, nem vetít többet Kaposváron a Cinema City. A cég a július 18-i vetítés után megkezdte a Kaposvár Plazaban található bérlemény kiürítését. De a mozi nem tűnik el végleg: az új szolgáltató augusztus közepétől új élményeket ígér.

Koszorus Rita

Lehangoló látványt nyújtanak a kaposvári mozi termei, most a zárás után. A rács lehúzva, a büfé eltűnt és szerda óta munkások sürögnek a területen. Egy filmrajongó szíve könnyen összefacsarodik ha bepillant az egykori Cinema City moziba. Az izgalmas alkotásokra csak az előtérben tétován ácsorgó Oscar szobor emlékeztet.

A termekből folyamatosan szerelik ki és hordják el a székeket. A vásznak, hangfalak eltűntek, csak a falak és a padló maradt. Végleg kivonul Kaposvárról Kaposvári Plaza mozijának jelenlegi üzemeltetője, a Cinema City. A cég február végén értesítette a Plaza tulajdonosát, hogy a bérleti jogviszonyt július 31-et követően nem kívánja folytatni.

Mint arról már beszámoltunk a multiplex mozihálózattal rendelkező cég azzal indokolta távozását, hogy nem tudott a Kaposvár Plázával megegyezni a mindkét fél számára előnyös szerződéshosszabbításról.

A Kaposvár Plaza közleményében arról tájékoztatta lapunkat: a létesítményt tulajdonló Indotek Group megállapodást kötött hazánk második legnagyobb mozihálózatával, a Kultik Mozihálózattal. Rövid felújítás után négytermes multiplex mozival várják a somogyi megyeszékhelyen a filmek szerelmeseit.

A Kultik Kaposvár Mozi a kényelem, a vetítéstechnika, a filmkínálat sokszínűsége és a büfé szolgáltatásainak tekintetében is új minőséget kínál a látogatóknak.

Miután az előző üzemeltető még legalább két hétig dolgozik a kiköltözésen, várhatóan csak augusztus 1-jén tudja átvenni a munkaterületet a Kultik. – Az átvételtől számított két-három héten belül szeretnénk elindítani legalább két termet – mondta el lapunknak Szabó Krisztián, a Kultik Mozihálózat ügyvezetője. – Augusztus közepén már szeretnénk kinyitni, ez a cég és a kaposvári mozirajongók érdeke is.

Hozzátette: premier mozi marad a kaposvári, igyekezni fognak minél több új filmet bemutatni. Kasszasikerek mellett pedig magyar és rétegfilmeket is vetítenek majd.

 

 

Megkérdeztük: Ön mit szól a kaposvári mozi átalakulásához?

Jőrös Kornél:

Engem nem zavar, hogy bezárt a létesítmény. Nem nagyon szoktam járni, még amikor annak idején először megnyílt, akkor voltam utoljára moziban. A lányom viszont szereti a filmeket és szokott járni, ő volt is a szerdai utolsó vetítési napon. Mindenképpen jó dolognak tartom, hogy megújul és kulturáltabb helyen szórakozhatnak a fiatalok.

Szinyéri Róbert:

Tudtam, hogy bezárt a mozi, mert olvastam róla. Azt viszont nem tudtam, hogy miért és mennyi időre zárt be. Bízunk benne, hogy a felújítás után jobb lesz minden. Szerintem ezt az átmeneti időszakot ki lehet bírni, meg ugye Pécsen van mozi. Addig a fiatalok vagy lemennek oda, vagy megoldják a filmnézést otthon.

Ilkné Árok Viktória:

Már korábban hallottuk, hogy be fog zárni egy időre a mozi, olvastam az interneten. Először megijedtünk, hogy nem lesz hova menni, de aztán láttuk, hogy rövid szünet után újra lehet majd jönni. Ennek örülünk, mert a Mamma miát és a Bohém rapszódiát is szeretnénk majd megnézni. Jó, hogy nem kell majd másik városba elutazni emiatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában