Julian Jayman sikerei

2018.08.15. 16:41

A fonyódi gyerekszobából Miamiba ment zenélni

A legnagyobb miami klubok játsszák zenéjét Zsiga Somának. A 17 éves fonyódi dj-producer pár éve foglalkozik zenekészítéssel, de már a szakma a tengeren túl is felfigyelt rá.

Góz Lilla

– Az egész egy mikulás bulin kezdődött – mesélte Zsiga Soma. Hozzátette: senki sem vállalta el iskolában a dj szerepét, így akkor kezdett el eleinte zenéket keverni, majd a későbbiekben szerezni is őket.

– Otthon a szobámban van egy stúdióm és ott írom a dallamokat, rakom össze nulláról saját számaimat – tette hozzá. Jelenleg egy balatonmáriai és egy siófoki klubban játszik.

– Itthon nem egyszerű érvényesülni, vagy egy fix zenei műfaj, ami nagyon le van maradva, csaknem két évvel a külfölditől, ha kicsit új akarsz lenni, Magyarországon szinte lehetetlen érvényesülni – jegyezte meg a fiatal fiú. Hozzátette: itthon van 4-5 dj, akik uralják a piacot, csak őket hallgatják, a közönség kevésbé nyit más felé.

– Bízom benne, hogy a jövőben a közönség a mulatós, minimál zene mellett nyit a minőségi felé. Most Náksival dolgozok egy közös zenén – mondta el Soma.

A közelmúltban megjelent zenéiről készült promo anyagot küldte el kiadója külföldre, majd egy los–angelesi producer érdeklődését felkeltette.

– Miaimiba van egy Liv nevű klub, aminek ő a rezidense és tetszett neki a zeném és írta, hogy lejátszaná. Véletlen jött a megkeresés, de nagyon örültem neki – mondta el Zsiga Soma. Hozzátette: egy éve egyre több helyen játsszák zenéit. Szeretne a jövőben ezzel foglalkozni hivatásszerűen, ezért magántanuló a keszthelyi vendéglátóipari szakiskolában. Szobájában alkot, ahol egy stúdiót alakított ki.

– Leülök a zongora elé, úgy jön magától az inspiráció, ha meg van a dallam, akkor arra építem a zenéket. Autodidakta módon, nem zeneiskolában tanultam – tette hozzá a fonyódi fiú.

– Amikor zenével foglalkozok, csak az van, semmi más, nagyon kikapcsol. Szüleim támogatnak a dj–produceri munkámban, egy–két barátom és a nagyszülők futó kalandnak tartották, de már kezdik elfogadni, hogy komolyan gondolom – jegyezte meg Zsiga Soma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában