parádé újratöltve

2018.08.15. 17:47

A héten már újranyit a mozi Kaposváron!

Szombaton megnyílik a Kultik Kaposvár mozi. Szabó Krisztián a mozihálózat ügyvezetője lapunknak elmondta: péntektől indul a jegyfoglalás és két teremben elkezdik a filmek vetítését.

Koszorus Rita

A Kaposvár Plazaban található létesítmény új üzemeltetője hozzátette: fokozatosan adják át a mozirajongóknak a többi termet is, és szeptemberre már az egész mozi üzemelni fog.

Jelenleg még az átalakítási munkálatok folynak az épületben. Az új dizájn elemek már felkerültek és elkezdték a székek beszerelését, valamint a hangtechnika beépítését.

Magasabb színvonalú mozit ígér Szabó Krisztián, s a lehető legtöbb premier filmet igyekeznek majd elhozni a somogyi megyeszékhelyre. Ezek mellett kortárs, magyar alkotások is helyet kapnak, de hangsúlyozta: nem kultmozi lesz a kaposvári Kultik.

 

Az egyik helyiségben éppen a hangfalakat teszik a helyükre, a másikban a kárpitos dolgozik gőzerővel. Mindkét helyiségbe bekerültek már a vadonatúj és szuperkényelmes spanyol mozisfoteleket is beszerelték. A legnagyobb terem még nincs kész, oda szerelik majd fel a Christie VIVE Audio hangrendszert.

Az előtér is már új arcát mutatja, a Kultikra jellemző bordó-fekete árnyalatok dominálnak, s a büfé is megújult. – Vörös szőnyeg lesz az előtérben – mondta Szabó Krisztián. – Úgy gondolom, hogy a padlószőnyeg igényesebb és otthonosabb hangulata van. De kerülnek fotelek is ide, és majd kivilágítjuk a falon látható logónkat.

A büfében hasonló kínálat várja majd a mozilátogatókat, mint eddig. Erről a már felkerült ártáblák árulkodnak, csupán annyi változás lesz, hogy kibővül gluténmentes ajánlattal is a kínálat és az árak is kedvezőbbek. Ugyanez igaz a belépőjegyekre is, tudtuk meg az üzemeltetőtől. – Picivel olcsóbb lesz, mint volt annyit elárulhatok – mondta. – A színvonal azt gondolom már most is látszik felfelé javul majd.

A legtöbb mozirajongó amiatt aggódott, hogy a hálózat nevéből adódóan művészmozi lesz a plázában. – Ez nem kultmozi lesz – húzta alá Szabó Krisztián. – Persze lesznek átfedések, hiszen a premier filmek mellett lesznek más alkotások is, de alapjában véve premier mozi lesz a Kultik Kaposvár.

A korábbi üzemeltető volt alkalmazottainak egy részét átvette a Kultik, hárman továbbra is itt dolgozhatnak majd. Három munkavállalót azonban az új üzemeltető választott ki és diákmunkásokat is alkalmaznak majd, ahogyan eddig is.

Az átalakítási munkák jól haladnak, szombaton már jegyet lehet váltani a Kultikba. A foglalás péntektől indul és a tervek a hetente egy újabb termet adnak át a mozilátogatóknak.

 

Kivonult a multiplex, nem akart újítani

A Cinema City júliusban jelentette be, nem üzemelteti tovább a Kaposvár Plázában található mozit. A létesítményt bérlő cég nem tudott megegyezni a tulajdonossal ezért inkább kivonult a somogyi megyeszékhelyről. Hamarosan jött a hír, magyar mozihálózat veszi birtokba a bérleményt, s a kaposvári lesz a 17-ik Kultik mozi az országban. A társaság július közepén vehette át a létesítményt az előző bérlőtől és kezdhette meg az átalakítást.

A Kultik gyökeres változásokat ígért a kaposvári és környékbeli mozilátogatóknak 600 vadonatúj, spanyol mozisfotelt építenek be a termekbe, a vetített kép minőségét a piacvezető Christie moziprojektorai biztosítják, a tűéles 3D-s élményt az X-Pand passzív 3D rendszere szolgáltatja. A legnagyobb mozitermet Christie VIVE Audio hangrendszerrel szerelik fel, mely egyedülálló hangélményt garantál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában