komment

2018.04.12. 11:33

A jobbikos képviselő szerint akasztani kell?

Forradalomra van szükség! Aztán akasztani kell! – állítólag ezt írta két külön Facebook-hozzászólásban Takács Richárd. A Somogy Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője egy a Magyar Nemzet és a Lánchíd rádió megszűnéséről szóló megosztást kommentelt.

Sonline

A hozzászólásokat azóta már törölte, de az országos médiát már bejárta, a Pesti Srácok pedig le is mentette a posztot.

– Megdöbbenéssel olvashatta tegnap egy egész ország Takács Richárd, a Somogy Megyei Közgyűlés jobbikos képviselőjének akasztással fenyegetőző internetes megnyilvánulását – áll Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökének közleményében. – A Somogy Megyei Közgyűlés elhatárolódik az erőszak minden formájától, és törvénytelenségre felhívó képviselőjétől.

Takács Richárd, mint megyei közgyűlési tag esküt tett, s ebben az esküben sem lincselés, sem emberéletek kioltása, sem arra való felbujtás nem szerepelt – tette hozzá. – A Somogy Megyei Közgyűlés a somogyi emberek képviseletére, a törvények betartására tett esküt.

– A közéletben nincs helye a legsötétebb diktatúrák szellemiségét magáénak valló, emberek akasztására buzdító képviselőre, ezért felszólítom Takács Richárdot, hogy mondjon le megyei közgyűlési mandátumáról! – hangsúlyozta Bíró Norbert. – Amennyiben ezt nem teszi meg, pártja hívja vissza és delegáljon helyette demokratikus értékeket valló, valóban a somogyi emberek érdekeit szem előtt tartó képviselőt!

Természetesen megkérdeztük Takács Richárdot is, aki nem kívánt reagálni, a közösségi oldalon az ő neve alatt megjelent megnyilvánulásokra és a Biró Norbert megyei közgyűlési elnök által jegyzett közleményre sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában