pizza mellé áram

2018.08.14. 17:30

A jövő útján: elindult a balatoni e-bike töltőhálózat

Elindult a balatoni e-bike töltőhálózat, amely az elektromos kerékpárral közlekedőknek nyújt segítséget a tó körüli túrák során. Eddig 14 vendéglátóhely kínál töltődési lehetőséget a kerékpárosoknak és biciklijük akkumulátorának.

Koszorus Rita

Tizenkét Balaton-parti vendéglátóhely közreműködésével elindult a tó körüli e-bike töltőhálózat. A csatlakozó éttermek, kávézók, szállások minimális étel, vagy italfogyasztás fejében ingyen adják az elektromos bringa működtetéséhez szükséges áramot. Így nem csak a kerékpáros, de a jármű is feltöltődhet. Az e-bike töltőhelyek legalább két csatlakozási lehetőséget biztosítanak a betérőknek, s ezer forintos költés alatt maximum 300 forintot számolhatnak fel az akkumulátor feltöltésért.

A balatonvilágosi Kerékpárbár is csatlakozott a hálózathoz. Sas Tamás tulajdonos elmondta: vannak olyan vendégeik, akik elektromos biciklivel érkeznek, de eddig még nem töltöttek. – Arra számítunk, hogy elterjed majd a járművek használata és igénybe veszik ezt a szolgáltatást is – tette hozzá Sas Tamás.

Siófokon is van lehetőség töltésre. – Isteni pizzákat fogyaszthatnak nálunk a megfáradt biciklisek és már a kerékpárjukat is tölthetik – mondta Horváth Tibor, a Krúdy Panzió és Étterem üzemeltetője. – Nagy kerthelyiségünk van, tehát a bringákat kényelmesen lehet tárolni, s most már a kábel és a hosszabbító is rendelkezésre áll a feltöltéshez.

Balatonberényben a kerékpárút mellett közvetlenül található a Beach Café, amely előtt gyakran sorakoznak bringák. – Pecsételő pont vagyunk, szóval biciklisek sokszor megfordulnak nálunk – mondta Király Szabolcs, a vendéglátóhely üzemeltetője. – Az e-bike töltőhálózathoz azért csatlakoztunk, mert azt gondoljuk: ez a jövő útja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában