Kaposvár

2018.06.20. 20:50

A legkiválóbb diákokat jutalmazták

A legkiválóbban teljesítő általános és középiskolai tanulóit díjazta Kaposvár. Az országos tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért fiatalok és a felkészítő tanáraik részesültek elismerésben.

K. G.

Az országos tanulmányi, szakmai és művészeti versenyeken kimagasló eredményeket elért kaposvári diákokat és a tanáraikat könyvutalványokkal és dicsérő oklevéllel jutalmazta az önkormányzat. Az Együd Árpád Kulturális Központban 118 tanulót díjaztak, 88-an egyéniben versenyeztek és 30 csapat is elismerést érdemelt. A diákokat több mint 100 tanár kísérte el.

Az általunk megkérdezett tanulók közül a legtöbben úgy vélték, számukra nem megerőltető jól tanulni. – Ha valakinek van célja, és elhivatottságot érez, akkor boldogul az iskolában és az életben is – mondta Vass Virág Lilla és Balázs Benedek gimnazista, a Nagyboldogasszony Iskolaközpont tanulója, a Vöröskereszt országos elsősegélynyújtó versenyén ért el második helyezést egy ötfős csapat tagjaként.

Sokan a szülők közül is ellátogattak a rendezvényre. A Táncsics-gimnáziumban 9. évfolyamos Pusztai Olivér Csaba, aki az informatika terén ért el remek eredményeket, és az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vesz. Édesanyja, Pusztai Árpádné azt mondta: meglepődtek az elismerésen, de nagyon büszkék az eredményeire.

A Táncsics Mihály Gimnázium tanulói közül mintegy kétszázan jutnak be országos tanulmányi versenyek döntőibe, vagyis a diákok harmada. Reőthy Ferenc igazgató szerint náluk az első számú értékmérő a tanulmányi versenyeken való helytállás, ami a felvételinél is komolyabb kihívást jelent.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte a diákokat, szülőket és pedagógusokat. Hangsúlyozta: a városban folyó beruházások azt a célt szolgálják, hogy lehetőségeket teremtsenek a fiataloknak, mert azt szeretnék, ha a városban kamatoztatnák a tudásukat. A rendezvényen Stickel Péter, kaposvári tankerületi igazgató, és Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója is részt vett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában