Boglári Balaton Fesztivál

2018.08.17. 23:07

A minőségi balatoni borok randevúja a jó zenével Bogláron

Ahol a minőségi balatoni borok, a jó zene és a kiváló étkek találkoznak, ott mindig valami különleges dolog születik. A Boglári Balaton Fesztivál szervezői azonban ennyivel nem érték be, még egyedibbé varázsolták az idén a boglári szüretet, mely pénteken kezdődött és egészen hétfő éjszakáig tart.

Molnár Gábor

– Ez már a negyvenkettedik fesztivál és haladva az idővel, úgy gondoltuk, megújítjuk – mondta Molnár Réka, a BB termékmenedzsere. – Ez annak a jegyében történt, hogy mindenkinek fűződik kellemes emléke a rendezvényhez, a Balatonhoz. Sokan jártak Boglárra családostul vagy éppen a fiatalok a barátokkal. S mivel ez mindig is egy olyan esemény volt, ahol minden korosztályt színes programok vártak, most azt gondoltuk, a balatoni tematikára fűzzük fel a programokat, ráadásul korosztályokra bontva. Így a gyerekek, a fiatalok és az idősebbek is megtalálhatják a nekik legjobban tetsző időtöltést.

Egyre nagyobb divat a fröccsözés, ezért egy külön fröccsteraszt is kialakítottak, ahonnan szinte páholyból nézhetik a nagyszínpad fellépőit.

 

– Színpadra lép többek között Majka, a Pataky Művek, az Edda Művek, Pápai Joci, a Zaporozsec, az Apostol és a Hiperkarma is, ebből is látszik, hogy a minden zenei vonal képviselteti magát a fesztiválon – tette hozzá Molnár Réka.

Évről évre egyre többen látogatnak ki a Boglári szüretre, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra is.

– Olyan partnerekkel és szervezőkkel dolgozunk együtt, akik szívüket, lelküket beleadják a rendezvénybe – hangsúlyozta Molnár Réka. – Itt nőttek fel, így nagyon jól ismerik a hely adottságait és azt is, mire kell felkészülni. Ennek megfelelően olyan kollégákat hívnak, akik a saját szakmájukban nagyon tapasztaltak. Rajtuk kívül rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédők ügyelnek arra, minden rendben legyen a fesztiválon.

Már péntek délelőtt érezni lehetett, valami készül Balatonbogláron. Az árusok jó része kipakolt, sőt a borászok is kínálták már legjobb boraikat, így a strandra igyekvők megállhattak egy-egy pohár jó balatoni nedűre. Kora estétől aztán már benépesültek a színpadok, a hivatalos megnyitón, ahol Mészáros Miklós polgármester, Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Móring József Attila országgyűlési képviselő és Kukola Zoltán, a BB igazgatósági elnöke mondott köszöntőt. Majd csapra verték a BB muskotályos hordóját, melyből bárki kaphatott egy pohárral, no persze csak addig, amíg folyt belőle a bor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában