továbbtanulás

2018.01.21. 15:12

Az első komoly megmérettetés: elkísérték a felvételizőket a szülők

Aggódó szülőkkel és izgatott fiatalokkal telt meg a Munkácsy Mihály Gimnázium aulája. Felvételi vizsgát tettek az általános iskolai végzős tanulók, a kiírás szerint a hat osztályos gimnáziumi képzésbe jelentkezők ötvenöten, a kilencedik évfolyamra több mint kétszázan.

K.G.

Megkönnyebbült mosolyt és összeráncolt homlokot egyaránt lehetett látni az arcokon. Seres Gábor a fiát, Seres Zoárd Botondot kísérte el.

– Tíz órakor kezdték írni a nyelvtant, tizenegykor pedig a matematika jön, közte mindössze 15 perc szünet – mondta az édesapa. – Külön nem készült a gyerek: úgy gondoljuk, hogy az a tudás elégnek bizonyul, amit a kaposvári Zrínyi Általános Iskolában összeszedett.

Több szülő szerint nem könnyen birkóztak meg a gyerekek a feladvánnyal. A nagyatádi Simon Katalin a fiát, Gergőt várta, akinek a kedvenc tantárgya a történelem.

– Bizony nehéz, hiszen elég sok feladat volt, amelyekre rövid idő lehet a 45 perc – mondta az édesanya. – Mi külön készültünk a felvételire, és a gyerek izgult, ahogy a társai is. Az életükben ez az első komoly megmérettetés, ilyennel az általános iskolában nem találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában