Magyar tenger

2017.08.14. 19:00

Balaton, mint úti cél – közel van, olcsó és nincs tumultus

Koszorus Rita

A Balaton a magyarok legkedveltebb úti célja, s a legtöbb turista a déli partot részesíti előnyben – derül ki egy frissen publikált reprezentatív kutatásból. Az is kiderült, hogy a Balaton presztízse igen magas a lakosság körében. A magyarok, ha megengedhetik maguknak inkább idehaza a magyar tengernél töltik szabadságukat, mint külföldön. Ám leggyakrabban az anyagiak nem engedik, hogy egy balatoni nyaralást tervezzünk. A reprezentatív kutatás eredménye rávilágított arra is, hogy a lakosság nagy hányada idehaza szeret pihenni. Ugyanis a megkérdezettek 40 százaléka adta azt a választ, hogy Magyarországon keres üdülőhelyet. Közülük pedig 74 százalék a magyar tenger szolgáltatóit részesíti előnyben, a fennmaradó 16 százalék más vidéki városban élvezi szabadságát.

A Balaton vonzereje elsősorban a közelségéből adódik, de sokak rendelkeznek ingatlannal a térségben, s emiatt sem kérdés számukra, hová mennek üdülni. Azonban az is csábító, hogy nincs nagy tömeg a tónál, úgy mint egy tengerparti üdülőhelyen. A megkérdezettek közül csak kevesen válaszolták azt, hogy azért mennének szívesen a Balatonra, mert olcsóbb a külföldi üdülőhelyeknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában