A hit ereje

2017.07.24. 19:18

Böjte Csaba: Jézus Krisztus szeretetre biztat bennünket

Isten népe jókedvű, vidám! – így jellemezte országjárását Böjte Csaba ferences szerzetes, aki hétfőn a somogyi megyeszékhelyre érkezett, hogy szentmisét adjon a Nagyboldogasszony-székesegyházban.

K.G.

Elkísérte a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar és a dévai gyermekek is, akik közös imát és éneklést mutattak be, nagy sikert aratva a szépszámú kaposvári közönség körében.

– Hetven gyermekkel jöttem. Isten gyermekei kirándulnak, mindennap megállunk valahol, a gyerekek énekelnek, én prédikálok – mondta portálunknak Böjte Csaba. – A napi evangélium arról szól, ami éppen foglalkoztat. Jézus Krisztus szeretetre biztat bennünket, de bizony keményen odaszól: nem fogtok más csodát kapni, csak Jónás jelét. Ez ráirányítja a figyelmet arra, hogy két út áll az emberiség előtt. Vagy rálépünk a szeretet útjára, és jó testvérként együtt élünk, vagy egymás torkának esünk, és akkor szenvedés és veszély vár ránk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában