Nyert technológia

2017.11.18. 17:28

Címer jött ki elsőként a 3D-s nyomtatón

A Videoton vezetése egy 3D nyomtatót adott át pénteken a KSZC Eötvös Loránd műszaki szakgimnázium és szakközépiskolának. Az egymillió forint értékű berendezéssel néhány óra alatt akár egy tenyérnyi méretű alkatrész is elkészíthető, próbaként a középiskola címerét nyomtatták ki.

Harsányi Miklós

Zsúfolásig megtelt pénteken délelőtt az aula, ahol Weimann Gáborné, a középiskola igazgatója vette át az adományt. Ezzel a tanulók számára elérhető közelségbe került a funkcionális, nagy felbontású és precíz 3D nyomtatás. Fábián Balázs, a Kaposvári Videoton ügyvezető igazgatója rámutatott: cégük és a középiskola szakmai kapcsolata hosszú évekre visszanyúlik, s a társaság hatékony segítséget kíván nyújtani a képzéshez. Közös érdek, hogy minél korszerűbb eszközöket használjanak a kaposvári diákok.

– Akár egy tenyérnyi méretű alkatrészt is ki lehet nyomtatni a 3D-s berendezéssel, nálunk a műanyag alkatrészek fejlesztési fázisában használunk ilyet – mondta. – Számos szakterületen alkalmazható a modern technika, a versenyképes tudás megszerzéséhez nélkülözhetetlen a legújabb fejlesztések napi alkalmazása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában