Helyi közélet

2018.05.22. 20:00

Családi kedvezményekkel és fejlesztésekkel csábítanak a balatoni strandok

A legdrágábban Tihanyban strandolhatunk, igaz a háromezres belépő mellé napágy, napernyő és törölköző is jár. Átlagosan ötszáz forinttól indulnak a strandbelépők árai a Balatonnál. Több település emelt, de megmaradtak a családi kedvezmények és sok helyen négy után féláron strandolhatnak a turisták.

Góz Lilla

– Nem emeltünk belépőjegy árakat – mondta el Hidvégi József. Fonyód polgármestere hozzátette: a kutyás strandra kétszáz forintért lehet bemenni, itt új vizesblokkokat és büfét alakítanak ki. A Panoráma strandra pedig idén is ötszáz forintért látogathatunk el, ahol felnőtt szabadtéri fitnesz eszközök, vizes élménypark is várja a turistákat.

– Június nyolcadikán fogunk nyitni – mondta el Kenéz István. Balatonlelle polgármestere hozzátette: a Napfény strandra idén is nyolcszáz forint a felnőtt belépő, nem emeltek árat. Jelenleg zajlanak a karbantartási munkálatok, az élménymedencék idéntől már fűthetőek lesznek napkollektorok segítségével.

– Nyolcszáz forintba kerül a felnőtt jegy, öt órától pedig csak 400 forint – mondta el Dorogi Sándor. Balatonszárszó polgármestere hozzátette: május elsején nyitottak, a tavalyi 600 forintos belépőt ugyan megemelték, de több kedvezményt biztosítanak, például a családoknak: két felnőttnek és két gyereknek 1900 forintba kerül a belépés.

– A központi strandon megújult a gyereköböl, kialakítottunk egy játszóteret és új kültéri zuhanyzókat építettünk, valamint a sportpályát is fejlesztettük – tette hozzá a polgármester.

Siófokon pénteken, Balatonfüreden szombaton, a többi Balaton-parti településen pünkösdkor vagy június első napjaiban kinyitnak a fizetős strandok, amelyeken tavaly óta összesen több mint két milliárd forintnyi fejlesztést hajtottak végre. Balatonfüreden a főszezontól átlagosan nyolc százalékkal emelkednek a belépők. A legtöbb balatoni strandon idén is lehet vásárolni kedvezményes jegyet 16, illetve egyes helyeken 17 óra után. A Balaton hőmérséklete jelenleg 19-20 Celsius fok, a bátrabbak már hetek óta fürdőznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában